Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.05.2020 08:05

STU v Bratislave plánuje pokračovať v rekonštrukcii internátov


Na snímke budova Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) STU v Bratislave. Snímka zdroj: (tasr).


Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave plánuje aj napriek nepriaznivej situácii v súvislosti s koronakrízou pokračovať v plánovanej rekonštrukcii internátov. Informuje o tom univerzita na svojom webe.


„Práca je pripravená a finančné zdroje tiež. Investície za viac než dva milióny eur prinesú v tomto roku ďalším stovkám našich študentov a študentiek vyšší sociálny štandard bývania, ktorý bude pripomínať viac hotel, než klasický internát,” tvrdí STU. Univerzita doplnila, že postupne začínajú práce na oprave fasády na Študentskom domove Dobrovičova a na Mladej garde. Pokračujú tiež rekonštrukcie izieb na Mladosti v Mlynskej doline.

STU poznamenala, že na univerzite dochádza k zmierňovaniu karanténnych a izolačných opatrení podobne, ako je to aj na úrovni štátu. Postupne sa otvárajú laboratóriá a obnovuje sa výskumná činnosť. Od konca apríla je otvorené aj Centrum akademického športu v areáli Mladej gardy. Podľa jeho riaditeľa Alexandra Gejmovského obdobie v karanténe využili na rôzne dokončovacie práce. „Všetko je pripravené a športoviská máme v perfektnom stave. Opäť môžeme slúžiť študentom, zamestnancom STU, aj širokej verejnosti,” uviedol. Od mája došlo na univerzite aj k uvoľneniu opatrení týkajúcich sa prítomnosti zamestnancov na pracoviskách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Modernizáciu Karloveskej radiály chcú urobiť rýchlo a kvalitne
Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Vo vysielaní relácie spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
viac
22.12.2017
V Lamači otvorili zrekonštruovanú hornú časť námestia
V bratislavskom Lamači vo štvrtok (21. 12.) pre verejnosť oficiálne sprístupnili zrekonštruovanú hornú časť Malokarpatského námestia.
viac
25.02.2020
Prešovská univerzita zrekonštruovala internáty za takmer 4,5 milióna eur
Prešovská univerzita (PU) v Prešove má za sebou najrozsiahlejšiu rekonštrukciu dvoch najväčších internátov za posledných viac ako 40 rokov ich existencie. Ich exteriérová a interiérová obnova stála takmer 4,5 milióna eur.
viac
10.06.2020
Ružinov pracuje na záchrannom pláne miestneho podniku VPS
Bratislavský Ružinov pracuje na záchrane miestneho podniku verejno-prospešných služieb, ktorý prechádza reštrukturalizačným procesom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %