Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.11.2020 10:00

UK plánuje obnoviť študentský klub Unique v Mlynskej doline


Vizualizácia projektu. Snímka zdroj: (uniba.sk).


Univerzita Komenského (UK) v Bratislave plánuje obnoviť klub Unique vo Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra v Mlynskej doline.


Verejnú súťaž na jeho prevádzku vyhrala spoločnosť Janud, ktorá prevádzkuje aj spoločenské priestory v Kultúrnom centre Dunaj. Informovala o tom hovorkyňa UK Lenka Miller. Činnosť pôvodného študentského klubu bola ukončená uplynutím doby nájmu prevádzkovateľovi na konci roka 2019.     

„Víťazný koncept nás oslovil kvalitne vypracovaným programom večerných podujatí. Predložili architektonický návrh, v ktorom navrhli spracovanie priestoru vhodného na večerné podujatia, ako aj na celodennú prevádzku kaviarne s možnosťou co-workingu či štúdia,” uviedol prorektor UK pre vonkajšie vzťahy Radomír Masaryk.      

Podotkol, že proces výberu vychádzal aj z výsledkov študentskej ankety. V nej 39 percent študentov bolo za zachovanie klubu v podobe, ako fungoval predtým. Ďalších 35 percent študentov chcelo vytvoriť komunitný priestor s aktivitami spolkov, prednáškami či premietaním filmov.      

Do verejnej súťaže sa podľa univerzity zapojilo päť uchádzačov. Do finálneho výberu postúpili dvaja. Víťazná spoločnosť zvíťazila po záverečnom hlasovaní komisie. „Klub Unique si predstavujeme ako celodenný multifunkčný priestor vhodný na stretávanie sa, prednášky, workshopy, párty s dídžejmi či koncerty,” ozrejmil Ivan Pätoprstý z víťaznej spoločnosti. Súčasťou projektu by podľa neho malo byť aj otvorenie podniku smerom do átria s terasou a športoviskami, ktoré by študentom prinieslo nové možnosti trávenia voľného času.      

V prípade schválenia zmluvy na pôde Akademického senátu UK by sa prípravné práce mohli rozbehnúť už na jar roku 2021.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2017
Ideová súťaž na návrh kontajnerového stojiska má víťazov
Hlavné mesto SR Bratislava a mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyhlásili v marci verejnú ideovú súťaž na návrh riešenia kontajnerového stojiska pre Bratislavu.
viac
19.05.2020
STU v Bratislave plánuje pokračovať v rekonštrukcii internátov
Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave plánuje aj napriek nepriaznivej situácii v súvislosti s koronakrízou pokračovať v plánovanej rekonštrukcii internátov. Informuje o tom univerzita na svojom webe.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
03.02.2021
Developer vyhlásil súťaž na najlepší návrh pešieho mosta cez Dunaj
Developer J&T Real Estate (JTRE) vyhlásil v spolupráci so Stavebnou fakultou a Fakultou architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave i Katedrou architektonickej tvorby Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave študentskú súťaž na najlepší návrh pešieho mosta cez Dunaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %