Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.12.2019 10:05

Stropkov začína poslednú sezónu na starom zimnom štadióne


Pred sprístupnením štadióna prebehla kompletná kontrola technológie a areál by mal byť k dispozícii verejnosti do konca februára budúceho roka.


Po týždňovej príprave ľadovej plochy otvoria v Stropkove cez víkend zimný štadión. Opäť sa bude korčuľovať na zúženej ploche v rozmeroch 60 x 23 m, keďže pred rokom bolo nevyhnutné pristúpiť k odstaveniu dvoch sekcií chladenia.


„Plocha je ale len o málo užšia ako určujú hokejové pravidlá IIHF a v predchádzajúcej sezóne si verejnosť na toto opatrenie zvykla. Pred sprístupnením štadióna prebehla kompletná kontrola technológie a areál by mal byť k dispozícii verejnosti do konca februára budúceho roka. Prvý víkend bude bezplatný vstup,“ priblížil Dušan Lukáč, riaditeľ podniku Služba, ktorý štadión prevádzkuje. Tak ako po minulé roky, aj tentoraz budú pre deti organizované hokejové tréningy. V januári by sa na štadióne malo opäť uskutočniť podujatie organizované mestom a Slovenským zväzom ľadového hokeja pod názvom Deti na hokej.

Aktuálna sezóna bude poslednou v podobe, akú mal štadión doteraz. Na budúci rok chystá samospráva rozsiahlu rekonštrukciu za vyše 350 tisíc eur. „Celý areál má viac ako tridsať rokov, samotná plocha bola rekonštruovaná pred vyše dvadsiatimi rokmi. Okrem finančnej náročnosti vnímame, že vzhľadom na vek chladiacich rozvodov plochy by sme v budúcnosti nedokázali garantovať bezpečnú a bezproblémovú prevádzku. Toto je hlavný dôvod, prečo do rekonštrukcie ideme a som rád, že sa nám na ňu podarilo získať aj finančné zdroje,“ uviedol primátor Stropkova Ondrej Brendza. Mesto na tento účel získalo prostriedky z Úradu vlády SR, Prešovského samosprávneho kraja a využije aj vlastné peniaze. Projekt bude zahŕňať kompletnú rekonštrukciu ľadovej plochy v rozmeroch 60 x 26 m, výmenu mantinelov a striedačiek, v strojovni budú vymenené čpavkové čerpadlá a expanzná nádoba a rekonštruovaný bude aj rozvodový kanál. Dodávateľa stavby plánujú vybrať do konca januára budúceho roka, samotná rekonštrukcia by mala začať v jari a trvať zhruba päť mesiacov.

Vstupné na nadchádzajúcu sezónu ostáva nezmenené - dospelí zaplatia za celodenný vstup 1,50 eur, deti 50 centov. K dispozícii budú aj permanentky – 10 vstupov pre dospelého za 12 eur, pre deti za 4 eurá. Zachované ostáva aj bezplatné využitie ľadu pre základné a stredné školy v rámci hodín telesnej výchovy do 13.00 hod.. Hodinová objednávka ľadu vyjde na 60 eur. Verejnosť môže rátať s vyhrievanými šatňami a v areáli klziska bude aj tentoraz fungovať bufet.

 

Autor: Peter Novák, hovorca mesta Stropkov


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2019
Štadión v Stropkove po týždni zavreli
Len pár dní mohli Stropkovčania využívať starý zimný štadión. V pondelok sa opäť objavila porucha na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
30.12.2020
Končiaci sa rok bol pre Prešov podľa primátorky jedným z najnáročnejších
Jedným z najnáročnejších v jeho novodobej histórii bol pre mesto Prešov končiaci sa rok 2020. Skonštatovala to primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
viac
05.12.2022
Zimný štadión otvárajú verejnosti, dôležité budú ceny energií
Zimný štadión v Stropkove od soboty otvára svoje brány pre verejnosť. Snahou bude udržať sezónu klziska čo najdlhšie, závisieť to bude od poveternostných podmienok, záujmu verejnosti i cien energií. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %