Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.12.2019 04:05

Štadión v Stropkove po týždni zavreli


Rekonštrukcia zimného štadióna. Snímka: TASR-Dušan Hein


Len pár dní mohli Stropkovčania využívať starý zimný štadión. V pondelok sa opäť objavila porucha na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko.


Vzhľadom na to prevádzkovateľ klziska, mestský podnik Služba, pristúpil k predčasnému ukončeniu sezóny. „Bohužiaľ, zopakovala sa situácia spred dvoch rokov, kedy sa po natlakovaní chladiacej sústavy objavila jej netesnosť. Túto skutočnosť nebolo možné zistiť skôr, keďže mimo sezóny sú rúrky chladenia prázdne a sústava nie je pod tlakom. Situácia nás mrzí, ale iné riešenie nebolo možné. Prvoradá je pre nás bezpečnosť návštevníkov a preto sme pristúpili k tomuto kroku,“ uviedol riaditeľ Služby Dušan Lukáč. Po roztopení plochy pristúpia ku kompletnej demontáži mantinelov i striedačiek a areál začínajú pripravovať na rekonštrukciu. V súčasnosti už chystajú proces verejného obstarávania na novú plochu a jej príslušenstvo tak, aby areál v budúcnosti bezproblémovo a bezpečne slúžil širokej verejnosti.

Mesto na tento účel získalo prostriedky z Úradu vlády SR, vo štvrtok je naplánovaný podpis zmluvy o poskytnutí 100-tisícovej dotácie na rekonštrukciu z Prešovského samosprávneho kraja a využijú aj vlastné peniaze. Dodávateľa stavby za vyše 350 tisíc eur plánujú vybrať do konca januára budúceho roka, samotná rekonštrukcia by mala začať v jari a trvať päť mesiacov.

 

Autor: Peter Novák, hovorca mesta Stropkov


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2019
Stropkov začína poslednú sezónu na starom zimnom štadióne
Po týždňovej príprave ľadovej plochy otvoria v Stropkove cez víkend zimný štadión. Opäť sa bude korčuľovať na zúženej ploche v rozmeroch 60 x 23 m, keďže pred rokom bolo nevyhnutné pristúpiť k odstaveniu dvoch sekcií chladenia.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
05.05.2021
V Senici začali s rekonštrukciou strechy na zimnom štadióne
Mesto Senica prostredníctvom správcu zimného štadióna, ktorým sú Rekreačné služby mesta Senica spol. s r. o., začalo s rekonštrukciou strechy nad ľadovou plochou.
viac
05.12.2022
Zimný štadión otvárajú verejnosti, dôležité budú ceny energií
Zimný štadión v Stropkove od soboty otvára svoje brány pre verejnosť. Snahou bude udržať sezónu klziska čo najdlhšie, závisieť to bude od poveternostných podmienok, záujmu verejnosti i cien energií. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %