Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.05.2018 08:55

Sto rokov Československa


Deklarácia Slovenského Národa


Žilinská župa hľadá šikovných web dizajnérov cez študentskú súťaž. Študenti za najlepšiu webstránku o Martinskej deklarácii môžu vyhrať spolu až 1100 eur.


Žilinský samosprávny kraj pri príležitosti osláv stého výročia vzniku Československa a podpisu Martinskej deklarácie (30. 10. 1918) spustí špeciálnu webstránku www.martinskadeklaracia.sk. Tá by mala obsahovať informácie o bohatom sprievodnom programe k tomu významnému jubileu.

ŽSK sa rozhodol, že pri vytváraní internetovej stránky dá šancu talentovaným a kreatívnym stredoškolákom, ktorí sa môžu zapojiť do súťaže. „Mohli sme si jednoducho objednať firmu, ale na našich stredných školách máme mnoho mimoriadne šikovných študentov, ktorí už bežne vytvárajú či programujú internetové stránky a kvalitou neraz konkurujú profesionálom. Našou filozofiou je naozaj otvárať kraj pre všetkých, aby sa viac zapájali do správy veci verejných. Aj preto chceme mladých takto podporiť,“ uviedla žilinská županka Erika Jurinová.

Do súťaže o najlepší dizajn webstránky www.martinskadeklaracia.sk sa do 11. mája 2018 môžu prihlásiť maximálne päťčlenné tímy zo stredných škôl v Žilinskom kraji. Funkčný dizajn musí byť hotový do 8. júna. „Študentom sme chceli nechať čo najviac slobody. Takže sa môžu doslova kreatívne vybúriť. Jedinou podmienkou je využitie CMS systému WordPress a zapracovanie základného obsahu stránky. Ako to však spravia, je úplne na nich,“ dodáva projektový manažér pre oslavy Martinskej deklarácie Branislav Zacharides.

Ako ďalej dodal, študentov sa ŽSK snažil motivovať aj cenami. „Oceníme tri najlepšie návrhy. Všetky tri tímy získajú konzultácie s IT špecialistami, aby sa mohli ďalej zlepšovať. Víťazný tím k tomu získa 500 eur a individuálnu možno až strašidelnú prehliadku Oravského hradu na miesta, ktoré nie sú prístupné verejnosti,“ dodal Zacharides.

Druhý tím v poradí získa okrem spomínaných IT konzultácií 400 eur a voľné vstupenky na beznádejne vypredané predstavenie Národný cintorín Slovenského komorného divadla v Martine. Tretí tím v poradí dostane odmenu 200 eur a bezplatné školenie od IT profesionálov.

Podrobné propozície súťaže sú na www.martinskadeklaracia.sk 

Vytvorenie špecializovanej webstránky je súčasťou rozsiahleho župného projektu osláv stého výročia vzniku Československa. ŽSK pri tejto príležitosti usporiada sériu rôznych podujatí, konferencií, výstav, prednášok pre učiteľov dejepisu, následne aj pre študentov, v Martine budú pripravené tematické exkurzie pre školy, kultúrne inštitúcie budú mať špecializované výstavy a mnoho ďalších aktivít.

ŽSK sa bude podieľať na sprievodnom programe centrálnych osláv stého výročia Martinskej deklarácie 30. októbra, ktoré organizačne zabezpečuje Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky.

Podmienky súťaže:

- súťažiť môžu dvoj- a viacčlenné tímy (1 tím = max. 5 osôb/1 škola);

- do vyhodnotenia súťaže postupujú všetky návrhy vypracované v termíne do 08. 06. 2018 do 15:00 hod., ktoré boli zaregistrované v termíne do 11. 05. 2018;

- tímy sa môžu prihlásiť na iveta.kacerova@zilinskazupa.sk;

- otázky technického charakteru: roman.kucerak@zilinskazupa.sk.

Odmeny:

Víťazi súťaže budú ocenení finančnými a vecnými cenami.

1. miesto – 500 EUR + odborné konzultácie ku vizuálnej prezentácii od IT špecialistov + voľný vstup na netradičnú, súkromnú prehliadku Oravského hradu;

2. miesto – 400 EUR + odborné konzultácie ku vizuálnej prezentácii od IT špecialistov + voľné lístky na predstavenie Národný cintorín v Slovenskom komornom divadle v Martine;

3. miesto – 200 EUR + odborné konzultácie ku vizuálnej prezentácii od IT špecialistov.

Autor: (ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2019
Symbolické stromy vysadli na počesť jubilea štátnej ochrany prírody
Symbolické javory horské a lipy malolisté vysadili v utorok na zelených plochách v blízkosti autobusovej stanice v Liptovskom Mikuláši. Ďalším generáciám majú pripomínať sté výročie vzniku štátnej ochrany prírody na Slovensku.
viac
03.07.2020
Poznáme držiteľov Inovačného ocenenia Žilinského kraja
Župa ocenila inovačné nápady v kraji v rámci 13. ročníka súťaže Inovačné ocenenie Žilinského kraja. Prestížne ocenenie sa udeľuje v 2 kategóriách – Malé a stredné podniky a Regionálny rozvoj. Cenu si odniesli aj traja najlepší študenti, ktorí uspeli v rámci súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer.
viac
01.04.2021
Mesto vyhlásilo verejnú anonymnú súťaž 700 rokov Žiliny
Žilinská samospráva vyhlásila s Útvarom hlavného architekta mesta Žilina verejnú anonymnú súťaž 700 rokov Žiliny.
viac
28.07.2022
Žilinský samosprávny kraj získal v súťaži Do práce na bicykli 2. miesto
V národnej kampani pre podporu environmentálnych druhov dopravy získal Žilinský samosprávny kraj 2. miesto v súťaži krajov. Zapojili sa aj zamestnanci Úradu ŽSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %