Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.11.2020 03:05

Spoznajte oblasti neziskového sektora: Vzdelávanie, veda, výskum a vývoj


Ilustračná snímka.


Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na vzdelávanie, veda, výskum a vývoj.


Úrad splnomocnenca Vám predstavuje krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri. Dozviete sa, ako jednotlivé oblasti fungujú, kto sú ich kľúčoví aktéri, aké strategické dokumenty boli v daných oblastiach prijaté, či akým spôsobom sú financované. Kapitoly budú súčasťou finálnej analýzy národného projektu „Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti“, ktorá bude zverejnená už koncom roka.

V rámci krátkych kapitol o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku vám predstavuje ďalšiu oblasť – oblasť vzdelávania, vedy, výskumu a vývoja.

Vzdelávanie je pevnou súčasťou rozvoja a pôsobenia mimovládnych neziskových organizácií. Na Slovensku máme stovky občianskych organizácií, ktoré sa snažia o čiastkové či komplexné zmeny vedúce k modernému vzdelávaniu. Neziskový sektor stál pri pokusoch o komplexnú reformu slovenského vzdelávacieho systému v rámci tvorby konceptu Učiace sa Slovensko a taktiež sa významne podieľal na vytvorení nového online vzdelávacieho portálu pre žiakov a rodičov v období koronakrízy.

Mimovládny neziskový sektor v oblasti vedeckého výskumu, ktorý je integrálnou súčasťou spoločnosti a preniká do všetkých jej zložiek, sa v súčasnosti aktivizuje prevažne v oblastiach propagácie výsledkov výskumu a inovácií a rozvoju, využívaniu a uplatňovaniu open data procesov.

O vzdelávaní, vede, výskume a vývoji na Slovensku

Autor: (MV SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Životné prostredie
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát so zameraním na životné prostredie.
viac
27.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.
viac
09.11.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Ľudské práva
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz so zameraním na ľudské práva.
viac
13.11.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Šport
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na šport.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %