Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.01.2022 09:00

Špičkové podmienky pre rozvoj talentu budú mať aj basketbalisti


Snímka z podpisu memoranda


Memorandum o spolupráci podpísal Trenčiansky samosprávny kraj, Stredná športová škola Trenčín a Slovenská basketbalová asociácia na základe rastúceho záujmu o basketbal medzi mládežou.


Práve Slovenská basketbalová asociácia je šiestym športovým združením, s ktorým bude škola spolupracovať na zabezpečení kvalitnej športovej prípravy budúcich talentov.

Vďaka podpisu memoranda kraj zlepší podmienky pre rozvoj a napredovanie talentovanej basketbalovej mládeže. „Stredná športová škola Trenčín má nielen dobré materiálno-technické zázemie, ale aj vynikajúcich pedagógov, vďaka čomu vie skĺbiť športovú stránku s kvalitným vzdelaním. Mladým basketbalistom chceme ponúknuť aj fyzioterapeutov, masérov a psychológov, aby sme z nich vychovali špičkových športovcov,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Na škole v súčasnosti študuje 6 basketbalistov, z toho 3 dievčatá. Od memoranda si zúčastnené strany sľubujú, že záujem o tento šport ešte porastie. „Basketbal mal v Trenčíne veľkú históriu, preto by sme ho chceli dostať naspäť do krajského mesta. Tešíme sa, že za pár rokov práce sa nám podarilo rozšíriť členskú základňu basketbalového klubu AS Trenčín na 150 detí všetkých vekových kategórií,“ priblížil štatutár Basketbalového klubu AS Trenčín Richard Ďorďai, ktorý bol Slovenskou basketbalovou asociáciou splnomocnený na podpis memoranda.

Okrem basketbalistov už škola na základe podpísaných memoránd zabezpečuje profesionálnu športovú prípravu pre hokejistov, futbalistov, florbalistov, volejbalistov a atlétov.

 

Autor: (ts-TSK, Mgr. Barbora Jánošková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2019
Župa už pripravuje rozpočet na rok 2020, zohľadňuje pritom priority jednotlivých
Práce na príprave rozpočtu Trenčianskej župy na roky 2020 - 2022 odštartovali úvodnými stretnutiami v prítomnosti poslancov Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), riaditeľa Úradu TSK a vedúcich zamestnancov jednotlivých odborov a oddelení Úradu TSK.
viac
16.03.2019
TSK pri zavádzaní Integrovaného dopravného systému nadväzuje spoluprácu so ŽSK
Na základe podpísaného Memoranda o spolupráci sa v stredu 13. marca 2019 uskutočnilo na pôde župného úradu v Trenčíne pracovné stretnutie, ktorého hlavnou témou bola ďalšia možná vzájomná spolupráca oboch krajov v oblasti integrovanej dopravy.
viac
01.08.2020
Trenčiansky kraj rozširuje spoluprácu v oblasti rozvoja kultúrneho dedičstva
Trenčiansky kraj rozširuje spoluprácu v oblasti rozvoja a zachovania kultúrneho dedičstva regiónu. Dosiahnuť to chce nielen propagáciou podujatí, ale i alternatívnymi možnosťami financovania podpory dedičstva.
viac
16.10.2020
TSK podpísal memorandum o spolupráci s Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska
Podpora environmentálnej výchovy, zlepšovanie stavu životného prostredia na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a spoločná realizácia projektov je hlavným cieľom memoranda o spolupráci medzi TSK a Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %