Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.01.2018 08:24

Snina bude aj v tomto roku rekonštruovať osvetlenie


Rekonštrukcia verejného osvetlenia v Snine. Snímka zdroj: (youtube).


Sninská samospráva bude aj v tomto roku investovať do rekonštrukcie osvetlenia v meste. Týkať sa má ulíc Vihorlatská a Budovateľská. Zákazku bude realizovať spoločnosť Verejnoprospešné služby Snina.


Ako informovala hovorkyňa radnice Eva Mihaliková, v rámci investičného zámeru sa zrekonštruuje verejné osvetlenie na časti ulíc Vihorlatská a Budovateľská, tiež vo Vihorlatskom parku. „Rozsah rekonštrukcie predstavuje výmenu podzemných káblových rozvodov, rozvádzača, poškodených stožiarov, všetkých existujúcich svietidiel, výložníkov za nové svietidlá s technológiou LED, tiež prisvetlenie prechodu pre chodcov,” priblížila.

Dôvodom, prečo sa samospráva rozhodla pre rekonštrukciu v danej lokalite, je okrem iného havarijný stav osvetlenia, na ktorom dochádza k veľmi častým poruchám a výpadkom. Investičný náklad na túto aktivitu zatiaľ vyčíslený nie je. „Zodpovedný projektant v súčasnosti ukončuje projekt a rozpočet stavby,” vysvetlila hovorkyňa. Samospráva ho zaplatí z vlastných zdrojov. Práce by sa mohli začať realizovať v marci tohto roka.       

Podľa slov Mihalikovej verejné osvetlenie v meste postupne rekonštruujú od roku 2012. Po ukončení tejto obnovy bude v Snine zrekonštruovaných približne 50 % verejného osvetlenia. Vlani v tejto oblasti mesto preinvestovalo takmer 185 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2018
Na rekonštrukciu verejného osvetlenia vyčlenili v Malackách 1,1 milióna eur
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí (7. decembra) rokovalo aj o rozpočte mesta. Tento dôležitý dokument prešiel bez pripomienok tak, ako bol navrhovaný.
viac
09.01.2018
V Senici pribudne ďalších 11 zrekonštruovaných autobusových zastávok
Mesto Senica bude aj v roku 2018 pokračovať v modernizácii zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD). V minulom roku modernizovalo 12 a v tomto roku bude vynovených ďalších 11 zastávok.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
05.11.2021
V Ivanke pri Dunaji zrekonštruujú verejné osvetlenie
V Ivanke pri Dunaji v okrese Senec zrekonštruujú verejné osvetlenie. Oznámil to starosta Vladimír Letenay s tým, že v najbližších mesiacoch bude spustená prvá etapa prác.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %