Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.10.2019 12:05

Smart riešenia v turistickej infraštruktúre a cezhraničná spolupráca


Ilustračná snímka


Združenie miest a obcí Slovenska organizuje workshop zameraný na smart riešenia v turistickej infraštruktúre a cezhraničnú spoluprácu. Podujatie predstaví zaujímavé riešenia a prichádzajúce financie pre samosprávy.


V Lesnici budú dominovať úspešné riešenia turistickej infraštruktúry a finančné nástroje na podporu cezhraničnej spolupráce

Podujatie je priestorom na predstavenie riešení vhodných a potrebných pre samosprávy v prihraničných regiónoch, v turisticky atraktívnych lokalitách a na vidieku. Na akcii bude predstavený konkrétny prínos projektu a technologických riešení, ktoré môžu byť ideovou prípravou pre ostatné samosprávy v rámci budúcich projektových výziev zameraných na turistickú infraštruktúru, cezhraničnú spoluprácu a formovanie medziobecnej spolupráce v oblasti prevencie a ochrany.

Cieľmi workshopu je predstavenie osvedčených smart riešení v oblasti turistickej infraštruktúry, ale aj prínosu spoločných cezhraničných projektov na úrovni V-4. Pripravované odborné stretnutie bude zároveň vstupom do problematiky koordinovaných riešení na prevenciu a zvyšovanie bezpečnosti a umožní priamu diskusiu so zástupcami slovenských a poľských samospráv a expertmi na smart riešenia.

Na podujatí budú predstavené spoločné aktivity slovenskej obce Lesnica a poľského mesta Szczawnica. Účastníci sa tiež oboznámia s multifunkčným využívaním kamerových systémov a tiež im bude priblížená cezhraničná spolupráca v rámci grantov EHP a Nórska a bilaterálnych finančných nástrojov. Na podujatí budú tiež predstavené skúsenosti s čítačkami poznávacích značiek zo strany polície.

Workshop sa uskutoční 25. októbra 2019 so začiatkom o 9:00 hod., v priestoroch Chaty Pieniny v obci Lesnica v Staroľubovnianskom okrese.

Združenie miest a obcí Slovenska organizuje takto zamerané podujatia takmer každý mesiac, stále v inom regióne a k rôznym témam, kde sú prezentované zaujímavé riešenia starostami a primátormi z krajín V-4 a nechýbajú ani diskusie s expertami ku konkrétnym témam. Našou ambíciou je takto priblížiť osvedčené riešenia samospráv zo susedných štátov voleným predstaviteľom a odborným zamestnancom slovenských miest a obcí.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2019
SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce
Združenie miest a obcí Slovenska vás pozýva na medzinárodnú konferenciu Municipálna V-4: SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce.
viac
15.10.2019
Smart ako nástroj modernizácie miestnej územnej samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska vás pozýva na informačný workshop Smart ako nástroj modernizácie miestnej územnej samosprávy s tematickým podtitulom Smart riešenia v turistickej infraštruktúre a cezhraničná spolupráca
viac
29.03.2021
Problematika odpadov dominuje v každej samospráve
Ako nastaviť logistiku na zber kuchynských odpadov? Ktoré samosprávy ponúkajú inšpiráciu pre ostatné? V čom máme spoločné problémy so samosprávami v Čechách? Aj na tieto otázky zazneli na piatkovom workshope, ktorý organizoval ZMOS, konkrétne odpovede.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %