Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.08.2020 03:40

Školy sa môžu zapojiť do projektu, ktorý organizuje inovačné workshopy


Banner.


Školy sa môžu zapojiť do národného projektu inovujme.sk, ktorý organizuje rôzne inovačné workshopy. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Stanislav Jurikovič s tým, že do programu sa zapájajú startupy i podniky z regiónu.


Inovačný workshop je päťhodinový interaktívny program pre študentov stredných a vysokých škôl. Prostredníctvom teórie, hier, rozhovorov, testov, kvízov a prezentácií ukazuje účastníkom cestu kreativity a vlastného podnikania. „Jedným z našich cieľov je prepojiť nápady študentov s podnikateľmi. Okrem inšpirácie tak môže priamo na pôde školy vzniknúť nový produkt, služba, alebo spolupráca,” uviedol Peter Blaškovitš, generálny riaditeľ SIEA, ktorá projekt realizuje.      

Školy, ktoré majú záujem prihlásiť študentov do programu, môžu kontaktovať zástupcov národného projektu prostredníctvom sociálnych sietí alebo webovej stránky www.inovujme.sk. Inovačný workshop a všetky ostatné odborné podujatia národného projektu Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky sú organizované v súlade s pravidlami aktuálnej epidemiologickej situácie.       

Projekt realizuje SIEA v operačnom programe Integrovaná infraštruktúra. Spolufinancovaný je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2017
ZMOS organizuje školenie k pravidlám legislatívneho procesu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pripravuje školenie v rámci národného projektu Centrum sociálneho dialógu II. venované pravidlám legislatívneho procesu ako predpokladu úspešnosti sociálneho dialógu v podmienkach ZMOS.
viac
20.02.2019
Do projektu Záhrada, ktorá učí sa zapojilo 209 základných a stredných škôl
Do projektu Záhrada, ktorá učí sa tento rok zapojilo 209 základných a stredných škôl na Slovensku. Jeho cieľom je pomáhať premieňať školské pozemky na interaktívne učebne matematiky, chémie či hudobnej výchovy.
viac
21.05.2020
Projekt TUKE a oceliarní chce zvýšiť záujem o techniku a podchytiť talenty
Popularizovať vedu medzi mladými ľuďmi a zvýšiť záujem o štúdium technického zamerania je zámerom vzdelávacieho projektu Technické talenty 2020+.
viac
26.09.2020
OP Efektívna verejná správa podporí efektívnosť verejného obstarávania
Dňa 3.septembra nadobudla účinnosť Zmluva o poskytnutí NFP s Úradom pre verejné obstarávanie (UVO) k Operačný program Efektívna verejná správa národnému projektu „Zvyšovanie efektívnosti v oblasti verejného obstarávania na Slovensku“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %