Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.02.2024 08:55

Škôlku na Námestí SNP v Detve odovzdalo mesto stavbárom, práce sú na 18 mesiacov


Materská škola v Detve. Snímka :Screenshot Youtube


Materskú školu na Námestí SNP v Detve odovzdalo mesto stavbárom. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke. Časť budovy škôlky zrútia a následne ju nahradia novou prístavbou. Po vybudovaní diela bude mať zariadenie kapacitu 125 detí s piatimi triedami.


Mesto uvádza, že po ukončení verejného obstarávania uzatvorilo 1. februára zmluvu o dielo s víťazným uchádzačom, ktorým je spoločnosť JM - Agro Stavby. "Celkové náklady v zmysle uzatvorenej zmluvy sú vo výške 1.727.641 eur."  Stavenisko odovzdali zhotoviteľovi 6. februára. Obdobie uskutočnenia stavby je 18 mesiacov od dňa odovzdania a prevzatia staveniska. Deti zo škôlky počas stavebných prác premiestnili do dočasných priestorov.         

Škôlku v minulosti budovali v dvoch etapách. V prvej vznikla predná časť z drevenej konštrukcie a v druhej etape zadná, murovaná časť. V rámci rekonštrukcie zrútia prednú drevenú časť, ktorú nahradia murovanou dvojpodlažnou stavbou. Jej súčasný stav totiž nevyhovuje hygienickým ani stavebným normám. Zadnú, súčasnú murovanú časť obnovia a bude mať nové dispozičné riešenie. K triedam bude aj nové príslušné priestorové zázemie ako kuchyňa, jedáleň, skladové priestory, telocvičňa a priestory pre pedagogický personál. Na budove bude zelená strecha so zeleňou.         

Mesto Detva je zriaďovateľom štyroch materských škôl. Okrem školského zariadenia na Námestí SNP v starej časti mesta navštevujú deti aj tri škôlky na sídlisku.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2018
Prečo sa oplatí hľadať 12. mája na námestí tyrkysové tričká?
V poradí druhý ročník dobrovoľníckeho projektu, ktorý turistov, ale aj domácich Banskobystričanov oboznámi s históriou Námestia SNP počas jedného dňa.
viac
17.05.2019
V centre zrušia 120 parkovacích miest, v prospech chodcov a zelene
Obmedzenie parkovania, uprednostnenie chodcov, mobilná zeleň, detské ihrisko, celoročné i sezónne sedenie, sociálna kontrola či lokálna správa. To je zoznam takzvaných rýchlych riešení, ktoré chce v priestore Kamenného námestia a Námestia SNP v Bratislave realizovať v najbližších mesiacoch
viac
18.11.2020
Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD
Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.
viac
01.06.2023
Detva sa pripravuje vyhlásiť súťaž pre obnovu škôlky na Námestí SNP
Mesto Detva sa pripravuje vyhlásiť verejnú súťaž na dodávateľa stavených prác pre obnovu škôlky na Námestí SNP. Jej časť plánuje zrútiť a nahradiť ju novou prístavbou. Potvrdil to primátor mesta Branislav Baran.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %