Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.04.2020 09:15

Skalica pokračuje v regenerácii verejného priestranstva


Snímka zdroj: (FB Mesto Skalica).


Mesto Skalica pokračuje v projekte s názvom Regenerácia vnútrobloku sídliska na ulici Mallého. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu bola mestu Skalica schválená dotácia na účel zveľadenia prostredia.


Projekt sa začal realizovať v roku 2019. „V prvej fáze bude pokračovať spevňovanie pevných plôch a chodníkov. Následne budeme pokračovať v revitalizácii zelene a pribudne aj detské ihrisko. Predpokladané ukončenie prác je naplánované na máj tohto roku,” uviedlo mesto.

Dotáciu získala Skalica ešte v roku 2018 a zmluvu na nenávratný finančný príspevok podpísal vtedajší primátor Ľudovít Barát. Dotáciu na projekt vo výške 181 514,66 eura schválil Európsky fond regionálneho rozvoja.

Skalica by mala projekt spolufinancovať piatimi percentami v celkovej sume 9553,40 eura. „V rámci projektu budú v tejto lokalite obnovené ihriská určené na pohybové hry pre mladšie i staršie deti. Okrem toho na ihriskách nájdu Skaličania aj nové hojdačky, asfaltové ihrisko, či moderné prvky, ktoré sú atraktívne najmä pre najmenšie deti,” uviedol po získaní dotácie vo februári 2018 vtedajší viceprimátor mesta Skalica Milan Roman.

Obnovou prejdú podľa projektu aj chodníky a asfaltové komunikácie, ktoré slúžia ako prístup ku kontajnerovým stojiskám, a takisto aj stromová vegetácia v tejto oblasti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2020
Na sídlisku Hliny I v Žiline začali s revitalizáciou
Investíciu viac ako 209 000 eur si vyžiada revitalizácia verejných priestorov vo vnútrobloku na sídlisku Hliny I v Žiline. Rekonštrukčné práce sa začali v týchto dňoch. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
13.06.2020
Senica bude verejné priestory čistiť a dezinfikovať ekologicky
Mesto Senica zaobstaralo prístroj na dezinfekciu verejných priestorov a ničenie burín pri krajniciach a chodníkoch bez použitia akýchkoľvek chemikálií. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %