Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
11.04.2020 10:50

SK8: Vítame, že samosprávy majú aj alternatívne formy rokovania zastupiteľstva


Ilustračná snímka: (int.).


Predseda združenia samosprávnych krajov – SK8 Jozef Viskupič víta, že snaha žúp, aby mohli rokovať aj prostredníctvom videohovoru, má už aj legislatívnu podobu.


Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala súbor noviel zákonov v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR v súvislosti s ochorením COVID-19, ktorých súčasťou je aj táto úprava.

„Som rád, že vláda si vzala za svoje návrh, ktorý som ako predseda SK8 inicioval a predložil. Trnavská župa bude ako prvá, už budúci týždeň 15. apríla 2020, rokovať prostredníctvom videohovoru. Sme pripravení, trnavská župa zvládla technické riešenie v krátkom čase,“ povedal predseda SK8 a trnavský župan J. Viskupič.

Do rokovania zastupiteľstva TTSK zvolaného na 15. apríla budú zaradené materiály, ktoré mali byť predmetom rokovania 18. marca. Poslanci vzhľadom na vniknutú situáciu s novým koronavírusom budú rokovať aj o zmene termínov, pokiaľ ide o schvaľovanie niektorých dotácií, ktoré pôjdu najmä na podporu miest, obcí a organizácií v boji proti ochoreniu COVID-19. Samospráva uvažuje o poskytnutí sumy 500 000 eur.

Autor: (Jozef VISKUPIČ, predseda SK 8 a trnavský župan)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2018
Jozef Viskupič: Vláda SR by nemala prehliadať samosprávne kraje
Predseda Združenia samosprávnych krajov – SK 8 Jozef Viskupič sa obrátil listom na predsedu vlády SR Petra Pellgriniho. SK 8 má záujem o pravidelné stretnutia s predstaviteľmi vlády.
viac
22.08.2020
Trnavská župa zintenzívňuje cezhraničnú spoluprácu s Juhomoravským krajom
Delegácia vedená trnavským županom Jozefom Viskupičom navštívila v dňoch 20. a 21. augusta 2020 Juhomoravský kraj.
viac
07.10.2020
Premiér: Oblasť verejného obstarávania čaká revolúcia
Do medzirezortného pripomienkového konania má byť predložená právna norma, ktorá prinesie transparentnosť, ale aj zrýchlenie verejného obstarávania a následne aj zníženie byrokracie.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %