Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.12.2022 12:35

Silvestrovský ohňostroj ani oslavy v meste tento rok nebudú


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Stropkov v tomto roku nebude organizovať silvestrovské oslavy a nebude zabezpečovať ani silvestrovský ohňostroj. Ako informoval hovorca mesta Stropkov, nie je to otázka financií, keďže na tento účel mesto malo v rozpočte vyčlenené prostriedky.


"Oficiálne vítanie Nového roka sme v Stropkove zrušili v roku 2019, keď sme reagovali na tragédiu, ktorá sa odohrala v Prešove na Mukačevskej ulici. Nasledujúce roky 2020 a 2021 sa niesli v znamení pandémie a s ňou súvisiacich obmedzení, preto sme opäť upustili od organizácie silvestrovských osláv," uviedol Novák.

Na sklonku aktuálneho roka mesto zaregistrovalo viaceré podnety týkajúce sa koncoročného ohňostroja a prípadného programu na námestí.

"Zo skúseností spred roka 2019 vieme, že tradičné oslavy Silvestra na Námestí SNP už napriek snahe organizátorov nemali požadovanú úroveň a ani návštevnosť programu nebola vysoká. Jedným z motívov pre naše rozhodnutie boli aj opakujúce sa podnety psičkárov či ochrancov zvierat, ktorí dlhodobo upozorňujú na negatívny vplyv ohňostrojov a zábavnej pyrotechniky na zdravie zvierat. V blízkosti tunajšieho námestia sa navyše nachádza náš unikátny Park zvierat a z minulosti vieme, že práve počas Silvestra došlo aj k niekoľkým úhynom," vysvetlil primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Práve na podporu aktivít Parku zvierat súvisiacich s ochranou fauny presmeruje mesto rozpočtovanú položku 2000 eur pôvodne plánovanú na mestský ohňostroj.

"Vo sviatočnom období upriamujeme svoju pozornosť na dopĺňanie vianočnej výzdoby mesta, ktorá spríjemňuje atmosféru v Stropkove už od Mikuláša. Takisto smerujeme naše úsilie do prípravy Vianočných remeselných trhov na námestí. V predvečer Silvestra tiež v sanktuáriu organizujeme chrámový koncert huslistu Martina Petríka a jeho hostí. Veríme, že obyvatelia Stropkova nebudú pre chýbajúci silvestrovský ohňostroj ochudobnení o príjemné chvíle strávené v našom meste," dodal primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2019
Mesto Skalica zrušilo ples aj novoročný ohňostroj
Mesto Skalica zrušilo ples, ktorý sa mal uskutočniť 11. januára 2020, a takisto sa neuskutoční novoročný ohňostroj. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.
viac
10.03.2022
Vežu sanktuária otvára mesto v novej sezóne s viacerými novinkami
Vežu Sanktuária Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi v Stropkove mesto od utorka opäť sprístupnilo pre verejnosť v rámci tohtoročnej turistickej sezóny. Otvorená po rekonštrukcii bola v júli minulého roka a do konca novembra ju navštívilo takmer 1000 ľudí.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
05.12.2022
Zimný štadión otvárajú verejnosti, dôležité budú ceny energií
Zimný štadión v Stropkove od soboty otvára svoje brány pre verejnosť. Snahou bude udržať sezónu klziska čo najdlhšie, závisieť to bude od poveternostných podmienok, záujmu verejnosti i cien energií. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %