Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
10.12.2018 01:15

Silvestrovský beh cez mosty odštartuje po tridsiaty krát


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Záver roka v hlavnom meste spestrí opäť Silvestrovský beh cez bratislavské mosty. V pondelok 31. decembra predpoludním sa uskutoční už jubilejný 30. ročník bežeckého podujatia.


      Zo štartu, ktorý je pred Ekonomickou univerzitou v Petržalke, vybehnú účastníci na 11,5 km dlhú trať. "Postupne minú Prístavný most, Prístavnú ulicu, Most Apollo, nábrežie Dunaja, Starý Most, opäť nábrežie Dunaja a Most Lafranconi. Cieľ je pod mostom Lafranconi pri Botanickej záhrade,“ informovala Zuzana Zúbeková zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta SR Bratislavy – organizátora pretekov. Z technických príčin je aj tohto roku z trasy vyradený Most SNP.       Bežci, ktorí sa chcú na tomto tradičnom športovom podujatí zúčastniť, sa môžu do 27. decembra zaregistrovať online, registrácia je však možná i v deň podujatia, ráno na štarte pretekov. Viac info na www.starz.sk.       V roku 2017 absolvovalo Silvestrovský beh cez mosty v chladnom počasí 804 bežcov, rekordnú účasť zaznamenalo podujatie pred dvomi rokmi, keď sa ho zúčastnilo 1057 bežcov, vrátane zahraničných účastníkov z viacerých krajín, napríklad Ruska, Španielska, Švédska či Belgicka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.06.2017
Tvrdošínska dvanástka
Bežeckú sériu Žilinská ŽupaRUN odštartujú pretekom Tvrdošínska dvanástka.
viac
17.07.2017
Online monitoring energií v Petržalke šetrí ich spotrebu i náklady
Projekt tzv. online monitoringu energií a ich spotrieb v základných školách (ZŠ), ktorý bratislavská Petržalka spustila na jeseň minulého roka pilotne na ZŠ Pankúchova, šetrí náklady na kúrenie aj teplú vodu.
viac
11.10.2017
Električková trať na Špitálskej ulici môže byť hotová v polovici novembra
Župan Pavol Frešo sa dohodol s obyvateľmi domu, ktorí nesúhlasili s výstavbou novej zastávky pred ich domom. Výstavba zastávky sa odkladá a už by nemalo nič prekážať v rekonštrukcii samotnej trate.  
viac
23.06.2018
Na štarte podujatia ŠtefánikTrail ani tentoraz nechýbala starostovská štafeta
Ďalší ročník bežeckého podujatia so štartom pri Mohyle M. R. Štefánika na Bradle a s cieľom pri soche M. R. Štefánika v Bratislave sa uskutočnil 8. a 9. júna – silná búrka a vietor však nedovolili účastníkom dobehnúť do cieľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %