Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.04.2017 11:44

Šidzemnasti jarni jurmarok


Pozvánka.


Mesto Michalovce a  Organizačný výbor jarných trhov pozývajú Michalovčanov a návštevníkov mesta Michalovce na Šidzemnasti jarni jurmarok. Počas štyroch dní sa môžete tešiť na bohatý a pestrý program.


Jurmarok začne v piatok, 28. apríla 2017 na gazdovskom dvore, kde odštartuje súťaž vo varení kotlíkového guľášu. Pokračovať sa bude slávnostným otvorením jarmoku, na ktorom bude uvedená do života kniha Zemplín z neba. Dopoludnie spestrí spevácka skupina zo Spišského Štvrtka, Východňarské Šarkanice. Po vyhodnotení najlepšieho guľášu bude program jarmoku pokračovať v hudobnom duchu. Predstaví sa Veronika Rabada so skupinou a freedEggs – rock-punk band.

V sobotu sa môžete tešiť na 16. ročník jazdeckých pretekov – Jarná cena Michaloviec. Bude prebiehať v Parku študentov. Aj počas tohto dňa sa na tribúne pri mestskom úrade predstavia rôzne hudobné skupiny.

Nedeľa sa bude niesť vo folklórnom duchu. Popoludnie spestrí hudobná skupina Pavelčákovci, po ktorej bude nasledovať Stavanie mája, už tradične v podaní Folklórneho súboru Zemplín.

Prvomájový pondelok aj tentokrát spestria detské rybárske preteky na jazierku Baňa. Začnú sa o 8. hodine a sú určené deťom od šesť rokov. Štart 33. ročníka Podvihorlatského maratónu, 15. ročníka Michalovského polmaratónu a 2. ročníka Polmartónskej štafety je naplánovaný na 14. hodinu pred budovou mestského úradu na Námestí osloboditeľov.

Sprievodným podujatím Šidzemnasteho jarneho jurmarku bude aj Ulička remesiel.

Ňesanujme sebe, šak ľem raz žijeme!

 

Autor: (Iveta PALEČKOVÁ, MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
Radvanský jarmok v znamení významného jubilea a návratu k tradíciám
Už cez nasledujúci víkend sa Banskobystričania i návštevníci dočkajú jedného z najočakávanejších a najnavštevovanejších podujatí Banskobystrického kultúrneho leta.
viac
27.04.2022
Centrum mesta v závere týždňa ožije 20. jarným jarmokom
Centrum mesta Michalovce a priľahlé ulice po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu ožijú v závere týždňa (29. a 30. 4.) 20. ročníkom Jarných trhov. Na nedeľu 1. mája pripravila samospráva aj sprievodné podujatia. Informovala o tom Marcela Andréová z mestského úradu.
viac
24.08.2022
Bardejovský jarmok ponúkne množstvo vystúpení kapiel i folklórnych súborov
Slávnostným ceremoniálom sa vo štvrtok (25. 8.) začne 669. historický a 49. novodobý Bardejovský jarmok.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %