Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.11.2021 09:35

Sekcia medzinárodných vzťahov s bohatým programom


Snímka zdroj: (ZMOS).


Predseda sekcie medzinárodných vzťahov Rady ZMOS a starosta košickej mestskej časti Juh Jaroslav Hlinka zvolal rokovanie tejto sekcie k mimoriadne bohatému programu.


Členovia odbornej sekcie sa po otvorení budú venovať rozpracovaniu záverov 31. snemu ZMOS. Tento bod rokovania uvedie Jaroslav Hlinka, predseda sekcie. Následne členovia odbornej sekcie prerokujú postup v implementácii Agendy 2030 v SR. Účasť k tomuto bodu rokovania potvrdil Kvetoslav Kmec, riaditeľ Odboru pre Agendu 2030 z rezortu investícií, regionálneho rozvoja a regionálneho rozvoja. Aktuálne informácie z Rady európskych obcí a regiónov - CEMR, Európskeho výboru regiónov - CoR, Kongresu miestnych a regionálnych samospráv - CLRAE uvedie predseda sekcie spolu so Zuzanou Špačekovou, odborným expertom Kancelárie ZMOS. Tá zároveň bude informovať o aktuálnych zahraničných projektoch ZMOSa z rokovaní s Veľvyslanectvom Ukrajiny v SR a Veľvyslanectvom Ruskej federácie v SR. Posledným bodom rokovania bude príprava nového programového obdobia 2021 - 20217. 

Rokovanie odbornej sekcie sa uskutoční v stredu 10. novembra 2021 v priestoroch Kancelárie ZMOS so začiatkom o 10:00 hod. 

Odborné sekcie Rady ZMOS sú odborné, metodické a iniciatívne orgány Rady ZMOS pre oblasť spravidla identickú s pôsobnosťou ústredného orgánu štátnej správy.

V súčasnosti má Rada ZMOS 10 odborných sekcií. Ich členmi sú odborníci z radov primátorov a starostov - členov Rady ZMOS a odborníci z príslušnej oblasti.

Na základe potrieb praxe zaujímajú stanoviská k návrhom zákonov v rámci pripomienkového konania, pripravujú námety na legislatívne zmeny a návrhy koncepčných materiálov pre výkon samosprávnych činností. Zúčastňujú sa na odborných rokovaniach s predstaviteľmi ústredných orgánov štátnej správy a s ďalšími domácimi i zahraničnými odborníkmi pri príprave koncepčných zámerov, týkajúcich sa miest a obcí, napĺňajú úlohy schválené snemom a snemu predkladajú správu o ich plnení. 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Komora obcí rokovala o pozemkoch, poľnohospodárstve aj financiách
V pondelok 29. júna 2020 sa v Kongresovej sále hotela Patria uskutočnilo rokovanie Komory obcí, ktoré sa zameralo na viaceré témy dotýkajúce sa nielen celej samosprávy, ale aj samotných obcí.
viac
14.07.2021
Sekcia dopravy rokovala za účasti štátneho tajomníka Jaroslava Kmeťa
V priestoroch Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska sa v utorok (13. 7.) uskutočnilo rokovanie odbornej sekcie dopravy, výstavby, hospodárstva a energetiky Rady ZMOS.
viac
17.12.2021
ZMOS na rokovaní k Plánu obnovy v oblasti vzdelávania
Tento týždeň sa uskutočnilo rokovanie k plánu obnovy v oblasti vzdelávania zástupcov samospráv s ministrom školstva a predsedom vlády SR na pôde Úradu vlády SR.
viac
08.10.2022
Rokovala Rada Združenia miest a obcí Liptova
V stredu 5. októbra 2022 sa uskutočnilo rokovanie Rady Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL). Zúčastnil sa na ňom aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %