Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
03.06.2024 12:10

Samosprávy do 5 000 obyvateľov: Zapojte sa do celoeurópskeho prieskumu


Ilustračný obrázok


Spoločné výskumné centrum (SVC) Európskej komisie ponúka slovenským samosprávam možnosť vyjadriť sa k inovatívnemu podnikaniu na vidieku.


Prieskum, ktorý je dostupný na stránke Európskej komisie (EK), je súčasťou iniciatívy European Startup Village Forum (SVF), koordinovanej SVC EK. Tá slúži ako otvorená a inkluzívna platforma, kde sa môžu zainteresované strany stretávať, diskutovať a spolupracovať na iniciatívach na podporu inovatívneho podnikania ako dynamická sila vo vidieckych komunitách.

SVF je integrálnou súčasťou Dlhodobej vízie pre vidiecke oblasti do roku 2040, Dlhodobej vízie pre vidiecke oblasti, ktorú predstavila Európska komisia v roku 2021. Táto vízia uznáva kľúčovú úlohu výskumu a inovácií pri riadení rozvoja a revitalizácie vidieckych oblastí. Fórum bolo spustené v novembri 2021 a odvtedy podniklo rôzne analytické a participačné iniciatívy zamerané na zlepšenie vnímania vidieckych inovácií a uľahčenie šírenia najlepších postupov a skúseností.

Jedna z kľúčových prebiehajúcich aktivít zahŕňa mapovanie obcí, ktoré zaviedli (alebo plánujú implementovať) príslušné iniciatívy na podporu vidieckeho inovatívneho podnikania. Nástroj Startup Village Mapping Tool bol navrhnutý tak, aby poskytoval prehľad o rôznych projektoch, riešeniach a návrhoch na podporu inovatívneho podnikania, ktoré sa formuje v európskych vidieckych oblastiach.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.06.2020
Samosprávy sú pri poplatku za miestny rozvoj opatrné
Uzákonením poplatku za rozvoj sa rozšírili príjmové možnosti samospráv. Z nedávneho prieskumu Združenia miest a obcí Slovenska však vyplýva, že tento poplatok nesúvisí len so získaním príjmov pre mestá a obce.
viac
16.03.2021
Mestá a obce potrebujú zvýšiť estetickú hodnotu budov
Združenie miest a obcí Slovenska iba prednedávnom ukončilo prieskum, v ktorom sa okrem iného venovalo kvalite urbanizmu.
viac
19.07.2021
Väčšina samospráv má Krízové štáby Civilnej ochrany
Podľa nedávneho prieskumu Združenia miest a obcí Slovenska až takmer 60 % samospráv disponuje Plánom ochrany obyvateľstva (v prípade mimoriadnej udalosti) a Jednotkou civilnej ochrany, resp. Krízovým štábom.
viac
18.11.2021
ÚMS sa zapojila do riešenia energetickej chudoby na Slovensku
Únia miest Slovenska (ÚMS) sa zapojila do medzinárodného projektu STEP - Nástroje riešenia energetickej chudoby, ktorý na Slovensku realizuje Spoločnosť ochrany spotrebiteľov a je podporený EÚ v rámci iniciatívy HORIZON 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %