Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.01.2020 01:00

Samospráva vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur


Mestský úrad v Prievidzi. Ilustračná snímka: foursquare-com


Samospráva Prievidze vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi ide o jednu z najvyšších súm v rámci kapitálových výdavkov mesta.


"Jedny z najvyšších investícií, ktoré sme v minulom roku zrealizovali, boli rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov, budovali sme parkovacie miesta. Urobili sme kompletnú rekonštrukciu materskej škôlky na Ceste Vl. Clementisa. Aby sme ušetrili energie, menili sme okná na Základnej škole (ZŠ) Rastislavova, ZŠ Energetikov, v centre voľného času," načrtla primátorka Katarína Macháčková.       

Medzi veľké investície do športu podľa nej patrí rekonštrukcia futbalového štadióna, ktorá stála takmer 1,3 milióna eur. "Na čo sme obzvlášť hrdí, je rekonštrukcia a adaptácia Meštianskeho domu. Ide o historický objekt na námestí, kde výška investície presiahla 1,5 milióna eur. Táto budova dodala historický charakter mestu, ktorý mu chýba," doplnila.       

Samospráva bola podľa primátorky vlani mimoriadne úspešná pri získavaní mimorozpočtových prostriedkov a dotácií, v rámci ktorých získala viac ako sedem miliónov eur. "Medzi najvyššie dotácie, ktoré sme získali, bola tá na vybudovanie kompostárne vo výške viac ako dva milióny eur. Ďalej sa nám podarilo získať financie vo výške viac ako jeden milión eur na vybudovanie cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami. Podali sme žiadosti na opatrovateľskú službu alebo vybudovanie detských jaslí," dodala.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Prievidza plánuje v budúcom roku hospodáriť s viac ako 35,6 milióna eur
Prievidza plánuje budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške viac ako 35,6 milióna eur. Vyplýva to z jeho návrhu, ktorý samospráva zverejnila na oficiálnej internetovej stránke mesta.
viac
14.01.2019
Tržnicu chcú obnoviť, mesto má plány aj na Skalke
Dokončenie rekonštrukcie Zechenterovej ulice, obnova mestskej tržnice pri parkovisku či postupné kroky na prípravu nových nájomných mestských bytov. Aj to sú plány, ktoré má v tomto roku kremnická samospráva.
viac
24.01.2019
V obci zrealizujú v tomto roku viacero investícií
V obci Liptovská Teplička plánujú v tomto roku zrealizovať viacero investičných akcií, prevažná väčšina bude financovaná z európskych fondov.
viac
30.11.2023
Dane a poplatok za odpad sa chystajú zvýšiť viaceré samosprávy okresu Prievidza
Daň z nehnuteľnosti a poplatok za odvoz a likvidáciu komunálneho odpadu sa na rok 2024 chystajú zvýšiť viaceré samosprávy z okresu Prievidza, v niektorých prípadoch daň stúpne o 100 percent. Zvýšenie sa dotkne i dane za psa v bytoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %