Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
07.02.2022 01:30

Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu jaslí za viac ako 346 000 eur


Ilustračná snímka.


Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov. S prvými prácami začal vybraný dodávateľ v závere minulého roka, investíciu za viac ako 346 000 eur financuje mesto z Integrovaného regionálneho operačného programu. Nové zariadenie prepojí dve generácie.


"Súčasťou projektu je vybudovanie nového zariadenia pre deti do troch rokov veku. Pôjde o novovybudovaný objekt, ktorý bude spĺňať všetky požiadavky na priestor a vybavenie," povedal vedúci oddelenia mestských projektov Mestského úradu v Handlovej Peter Cagáň.

V areáli podľa neho bude aj detské ihrisko a v objekte bude nové zariadenie ako nábytok, počítače a biela technika v podobe práčky či sušičky.

"Zariadenie bude mať kapacitu 15 detí, viac ich tam nemôže byť, keďže nás nepustili zákonné požiadavky. Jasle budú unikátne v tom, že budú prepojené s generáciou seniorov. Budú v areáli senior centra na samostatnom mieste, no budú prepojené s centrom," priblížil Cagáň. Seniori tak podľa neho získajú oživenie času a deti budú mať inklúziu v tom, že v areáli sa bude nachádzať i staršia generácia.

S projektovými aktivitami začala samospráva v decembri minulého roka, jasle by mali dokončiť v septembri tohto roka. "Uvidíme, ako nám bude priať počasie, keďže celá stavebná činnosť je naviazaná na stavebný rok. Ak zima nebude veľmi dlhá, september by mohol byť reálny," ozrejmil vedúci oddelenia mestských projektov.

Dodávateľom stavby je prievidzská spoločnosť TMG, ktorá jasle v zmysle zmluvy o dielo vybuduje za 346 884,67 eura. Nové zariadenie plánuje mesto otvoriť v septembri 2023 v nadväznosti na ukončenie administratívnych procesov. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
28.07.2020
V areáli škôlky na Bernolákovej ulici začnú s výstavbou jaslí
V utorok (28. 7.) sa začína výstavba detských jaslí v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Mesto o tom informuje na webe.
viac
04.01.2021
Handlová chce zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku i vybudovať detské jasle
Samospráva Handlovej plánuje v tomto roku zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste i vybudovať detské jasle. Zabezpečiť chce i ďalšie investičné akcie, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
06.08.2021
Handlovská samospráva zabezpečí výstavbu jaslí za viac ako 340 000 eur
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu zariadenia pre deti do troch rokov. Jasle za viac ako 340.000 eur vzniknú v nevyužitých priestoroch v areáli Senior centra, čím mesto prepojí dve generácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %