Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.08.2018 06:50

Samospráva chce revitalizovať priestranstvo pred poštou


Priestranstvo pred poštou na Jánošíkovej ulici v Rimavskej Sobote, ktoré chce samospráva od septembra revitalizovať. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Zatraktívniť lokalitu a vytvoriť prostredie, kde by obyvatelia radi trávili voľný čas, je zámerom revitalizácie verejného priestranstva pred poštou na Jánošíkovej ulici, ktorú mieni v nasledujúcom období realizovať samospráva Rimavskej Soboty.


 V rámci revitalizácie je v pláne vysadiť na priestranstve viac zelene, materiálovo ho zmodernizovať a vytvoriť priestor pre služby i oddych.       

„Na námestie pribudnú betónové kvetináče, ktoré tu vytvoria zelené ostrovy s miestami na osadenie lavičiek, stojany na bicykle a odpadkové koše. Najväčšiu zelenú plochu bude tvoriť oddychová zeleň na rekreáciu obyvateľov. Prebehne aj výmena asfaltového povrchu, ktorý bude nahradený dlažbou rôznej farby a veľkosti,“ uvádza samospráva na svojej internetovej stránke.       

Novinkou na priestranstve bude nová fontána, ktorej účelom má byť osviežiť a zvlhčiť vzduch v horúcich mesiacoch. „Cez iné obdobia by sa centrálna plocha mohla využívať ako priestor pre ľadovú plochu, futbalové ihrisko alebo pre rôzne podujatia,“ dodáva mesto s tým, že rekonštrukciou prejdú aj verejné toalety a budú ukryté za kulisu, utvorenú zo steny zo zelene.       

Začiatok prác je naplánovaný na prvý septembrový týždeň. „Prosíme obyvateľov o zhovievavosť a pochopenie pre sťažený prístup k službám počas realizácie revitalizačných prác. Vedenie mesta zároveň plánuje uskutočniť anketu medzi občanmi, aby navrhli, ako sa vynovené námestie pri pošte bude volať,“ avizuje samospráva.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.07.2017
Mesto pripravilo päť projektov na zlepšenie životného prostredia
Nitrianska radnica pripravuje niekoľko projektov zameraných na zlepšenie životného prostredia v meste. Magistrát vypracoval päť zámerov, na ktoré chce získať peniaze z európskych fondov.
viac
28.07.2017
Bratislava pokračuje v revitalizácii Námestia slobody
Od spustenia 1. etapy revitalizácie Námestia slobody došlo koncom mája už k značnému zlepšeniu stavu námestia, pričom práce na jeho revitalizácii stále pokračujú.
viac
01.11.2018
Samospráva revitalizuje námestie, názov vyberú občania
Zatraktívnenie lokality pred poštou a vytvorenie prostredia, kde by obyvatelia radi trávili voľný čas, je zámerom revitalizácie priestranstva na Jánošíkovej ulici, ktorú v tomto období realizuje Rimavská Sobota. Podľa samosprávy tak vznikne nové námestie, pre ktoré v súčasnosti hľadá názov.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %