Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.10.2017 03:47

Samospráva aktualizovala tohtoročný investičný plán


Ilustračná snímka: (int).


Mesto Tlmače v okrese Levice aktualizovalo tohtoročný investičný plán. Ako informovala prednostka mestského úradu (MsÚ) Zuzana Kotrus Rákociová, poslanci na svojom zasadnutí 28. septembra schválili v investičnom pláne presuny v rámci financií.


"Vzhľadom na to, že plán investícií obsahuje aj akcie, ktoré sú realizované prostredníctvom príspevkovej organizácie Služby mesta Tlmače, ich plnenie malo odkladací charakter. V priebehu roka sme zmenili riaditeľa tejto organizácie a nastavujeme jej rozpočet, resp. príspevok tak, aby sme optimalizovali výdavky s ňou spojené," povedala Kotrus Rákociová.       

Z tohto dôvodu sa časť investícií začala realizovať až v druhej polovici roka. "Sú investície, ktorých rozpočet sme museli upraviť, nastaviť podľa reálnych výdavkov. Ďalšie sú investície naviazané na pridelenie nenávratných finančných príspevkov, ktoré, žiaľ, z dôvodu zrušenia výzvy musíme odložiť alebo zrušiť," dodala prednostka MsÚ.       

Prostriedky z rozpočtu mesta presunuli na rekonštrukciu elektroinštalácie väčšieho rozsahu v Spoločenskom dome na Lipníku. "Alokovali sme viac prostriedkov na zatrávňovacie spevnené parkovacie plochy z nerealizovanej výzvy na verejné osvetlenie. Výstavba kolumbária si vyžiadala vyššie náklady vzhľadom na jej rozsah a tie sme vedeli presunúť tiež zo zrušenej výzvy na Spoločenský dom. Navýšenie prostriedkov do programu Cleerio má za cieľ vypracovanie geomáp potrebných na elektronické mapovanie rôznych verejných zložiek mesta ako cintoríny, verejné osvetlenie, zeleň, kontajnery, mestské budovy a pod. a zvýšiť tak ich kontrolu," vysvetlila Kotrus Rákociová.       

"Navyšovanie prostriedkov do kamerového systému bolo avizované už pri jeho prvotnej inštalácii. Je potrebné dopĺňať v meste nepretržitú kontrolu viacerých úsekov prostredníctvom inštalácie nových kamier. Aktuálne počítame s inštaláciou štyroch kamier," ukončila.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
17.05.2017
Na opravy komunikácií v Prievidzi pôjde o vyše 500 000 eur viac
Na opravy miestnych komunikácií v Prievidzi pôjde o vyše 500 000 eur viac. Navýšenie rozpočtu na investičnú akciu je súčasťou prvej zmeny rozpočtu mesta na tento rok, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (15. 5.) odobrili prievidzskí mestskí poslanci.
viac
12.07.2017
Voľby do VÚC by mali stáť vyše 10 miliónov eur
Novembrové voľby do vyšších územných celkov (VÚC) by mali stáť viac ako 10 miliónov eur. Vyplýva to z návrhu organizačno-technického zabezpečenia krajských volieb, ktorý je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.
viac
10.06.2020
Mesto Prievidza pozastavilo investície v sume takmer 280 000 eur
Opatrenie v súvislosti s výpadkom príjmov v nadväznosti na pandémiu nového koronavírusu premietla do prvej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (8. 6.) schválili tamojší mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %