Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.06.2021 10:35

Ružomberok od 1. júna otvára pešiu zónu cyklistom


Snímka zdroj: (MsÚ).


Pešia zóna v Ružomberku bude od utorka 1. júna otvorená pre cyklistov. Rozhodlo o tom vedenie mesta, ktoré deklaruje záujem postupne uprednostňovať ekologickejšie formy mestskej dopravy.


„Máme veľký záujem podporovať ekologickú mobilitu v meste. Zároveň nám záleží na tom, aby každý druh mestskej mobility mal patričnú infraštruktúru. Preto sme sa rozhodli umožniť neobmedzené využívanie pešej zóny na uliciach Mostová a Podhora pre cyklistov,” povedal ružomberský primátor Igor Čombor.

Zmena pravidiel nastane s trojmesačnou "skúšobnou dobou", po ktorej radnica vyhodnotí situáciu. Ak sa na úseku nestanú nehody alebo škodové udalosti, zmena bude trvalá. „Ulice Podhora aj Mostová naďalej zostávajú pešou zónou. Znamená to, že prednosť má vždy chodec,” zhodnotil viceprimátor Ján Bednárik.

Správanie sa cyklistov a motoristov v pešej zóne bude od utorka dôslednejšie a častejšie kontrolované. „Otvorenie pešej zóny cyklistom je dôležitý krok smerom k modernejšiemu mestu. O tom, či toto otvorenie bude trvalé alebo len dočasné, rozhodnú samotní cyklisti svojím správaním. Preto by sme chceli všetkých milovníkov cyklistiky požiadať o zodpovednosť a ohľaduplnosť. Rovnaké upozornenie platí aj pre chodcov,” uviedol Čombor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
Cyklokorytničku otvoria 11. júna
Cyklistickú, náučno-relaxačnú trasu pre peších turistov, bežcov i cyklistov, vedúcu z Ružomberka do Korytnice, otvoria v sobotu 11. júna.
viac
04.06.2021
Via ferraty na Skalke otvoria opäť v sobotu
Via ferraty na Skalke v blízkosti mesta Kremnica budú po zimnej uzávere opäť otvorené v sobotu (5. 6.). Niekoľkodňová revízia priniesla i úpravy ferratových trás s cieľom zvýšiť bezpečnosť návštevníkov. Najťažšie trasy tak budú určené už len pre skúsených lezcov.
viac
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
21.04.2022
Nová kampaň víta cyklistov na pešej zóne
Cyklistov na nitrianskej pešej zóne víta nová kampaň s názvom Vitajte na bicykli. Zapojili sa do nej viaceré obchodné prevádzky, ktoré odmeňujú cyklistov pri nákupoch rôznymi bonusmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %