Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.01.2023 03:20

Rozšírenie kapacity MŠ v Budulove je v úvodnej fáze


Snímka zdroj: (Mesto Moldava nad Bodvou).


Práce na rozšírení kapacity materskej školy (MŠ) v mestskej časti Budulov v Moldave nad Bodvou sú v úvodnej fáze. Potvrdila to hovorkyňa mesta Jana Kovácsová. Stavba má byť hotová do novembra.


Zhotoviteľovi odovzdali stavenisko vlani v závere novembra. V Budulove v súčasnosti funguje jedna menšia MŠ, ktorej kapacita je naplnená. Zvýšiť sa má rekonštrukciou v súčasnosti nevyužívanej kancelárskej budovy v areáli bývalej STS. "Celý objekt sa prestavia, upraví sa jeho dispozičné riešenie, zateplí sa fasáda, opraví strecha a vymení sa kúrenie, vodovodná a kanalizačná prípojka. Bývalé administratívne priestory sa premenia na tri denné miestnosti pre deti s kapacitou po 20 detí, výdajňu jedál, hygienické zariadenia, kancelárie, sklady a šatne," uvádza mesto na svojej webovej stránke s tým, že na dvore vznikne nové detské ihrisko.

Kovácsová pripomenula, že deti z neďalekej rómskej osady v súčasnosti navštevujú MŠ vzdialenú dva kilometre. Radnica to nepovažuje za praktické ani bezpečné. "Rodičia s deťmi prechádzajú po hlavnej ceste a cez železničné priecestie," vysvetlila.

Mesto sa rozhodlo zvýšiť kapacitu MŠ aj v nadväznosti na prijatie zákona o povinnej školskej dochádzke predškolákov v roku 2020. Následne podalo projekt na výzvu zameranú na výstavbu a rekonštrukciu predškolských zariadení. Radnica na to napokon získala finančný príspevok vo výške takmer 566 000 eur. Celkové náklady boli odsúhlasené na necelých 596 000 eur, v čom bolo zahrnuté aj spolufinancovanie mesta. Celková cena rekonštrukcie však bola z dôvodov zvýšenia cien energie a stavebných materiálov dodatkom zvýšená na 808 717 eur s DPH. "Mesto podáva na sprostredkovateľský orgán žiadosť o zvýšenie finančného príspevku," doplnila radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2020
Obec začína s výstavbou MŠ pri rómskej osade
S výstavbou materskej školy (MŠ) pri tunajšej rómskej osade začne obec Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica v najbližších dňoch. Ako povedal starosta Ľudovít Kujnisch, momentálne ide o najväčší projekt obce.
viac
08.12.2020
Na Budulovskej ceste pribudnú priestory MŠ
Rozšírením kapacít o Materskú školu (MŠ) na Budulovskej ceste má v Moldave nad Bodvou pribudnúť ďalších 60 miest pre predškolákov.
viac
17.05.2021
Žilina rekonštruuje Materskú školu v Závodí, jej kapacita sa zvýši o 33 miest
Rozšíriť kapacitné možnosti školy prostredníctvom nadstavby a revitalizovať detské ihrisko plánuje žilinská samospráva počas stavebných prác, ktoré sa v uplynulých dňoch začali v Materskej škole Závodie.
viac
24.03.2022
Novú budovu školy postavili z financií od maďarskej vlády
V novej budove v Moldave nad Bodvou (okres Košice-okolie) začala pôsobiť cirkevná spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %