Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.01.2021 08:40

Rokovalo predsedníctvo Združenia miest a obcí Liptova


Online zasadnutia sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.


Prostredníctvom videokonferencie sa v piatok 15. januára 2021 uskutočnilo zasadnutia predsedníctva Združenia miest a obcí Liptova, ktoré zvolal jeho predseda a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.


Rokovanie predsedníctva sa uskutočnilo najmä kvôli aktuálnej pandemickej situácii a riešeniu otázok súvisiacich s prípadným celoplošným testovaním obyvateľstva. „Zhodli sme sa na tom, že krízové riadenie štátu je zodpovedné za celoplošné testovanie. My budeme súčinní v súlade so zabezpečením zdravia našich obyvateľov v mestách a v obciach,“ informoval Branislav Tréger, podľa ktorého slov je potrebné vyprecizovať viaceré otázky. „Kto to bude financovať, čo bude financované, aké sú termíny, kto je za čo zodpovedný (od ministra vnútra až po poslednú obec)... Veľmi dôležité je personálne zabezpečenie: najmä po zdravotníckej stránke, pretože so zdravotníckym personálom je najväčší problém,“ zdôraznil predseda ZMOS. 

Ako sme už uviedli, predstavitelia liptovských samospráv rokovali prostredníctvom videokonferencie. Ako poznamenal ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák, takýmto spôsobom vzhľadom na aktuálnu situáciu môžu rokovať aj ďalšie regionálne združenia. Prostredníctvom videokonferencie už rokuje predsedníctvo ZMOS a na podobný krok sa pripravujú aj komory obcí a miest a jednotlivé Rady ZMOS.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2021
ZMOS sa pripravuje na rokovanie 31. snemu
Združenie miest a obcí Slovenska sa pripravuje na svoje najdôležitejšie podujatie roka. V dňoch 8. a 9. septembra 2021 sa uskutoční v poradí 31. snem. Bude zároveň oslavou 30 rokov Združenia miest a obcí Slovenska a troch dekád miestnej územnej samosprávy od jej znovuobnovenia v roku 1990.
viac
09.04.2022
Predseda ZMOS na sneme turčianskeho regionálneho združenia
Šiesty snem Združenia miest a obcí – región Turiec (ZMOT) v aktuálnom volebnom období sa uskutočnil aj s účasťou predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera. V priestoroch Mestského úradu v Martine v piatok 8. apríla 2022 dominovali viaceré aktuálne témy samosprávy.
viac
08.10.2022
Rokovala Rada Združenia miest a obcí Liptova
V stredu 5. októbra 2022 sa uskutočnilo rokovanie Rady Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL). Zúčastnil sa na ňom aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
12.12.2023
Mimoriadne online rokovanie komory miest a komory obcí ZMOS
Mimoriadne rokovanie komory miest a komory obcí ZMOS sa uskutočnilo po spoločnom rokovaní ZMOS s Ministerstvom financií SR, rokovaní ZMOS so Združením SK8 a následnom spoločnom tlačovom brífingu ZMOS a SK8.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %