Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.11.2022 12:35

Rezort Piešťany podporí aj v budúcom roku projekty cestovného ruchu


Ilustračná snímka: (tasr).


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany bude aj v nasledujúcom roku prideľovať finančné príspevky na projekty súvisiace s rozvojom turizmu v piešťanskom regióne.


Každý, kto chce príspevok získať, musí podať žiadosť najneskôr do 31. decembra. Informovala o tom výkonná riaditeľka OOCR Tatiana Nevolná.

"Žiadosť musia podať nielen noví uchádzači, ale týka sa aj existujúcich projektov. K prijímaniu žiadostí s návrhmi projektov sme pristúpili v snahe vniesť transparentnosť do prideľovania finančných prostriedkov našej organizácie. Základnou podmienkou pri predložení žiadosti je zaslanie informácií o projekte a požiadavky na výšku podpory s vyčíslením a uvedením možností protiplnenia," spresnil predseda predstavenstva OOCR Michal Bezák.

Prihlásené projekty musia byť zamerané na rozvoj cestovného ruchu na území pôsobnosti OOCR. Vítané sú ucelené projekty alebo ich súčasti určené na realizáciu nových rozvojových zámerov cestovného ruchu a zlepšenie spolupráce na území destinácie. Môže ísť napríklad o tvorbu nových produktov a produktových línií destinácie či o obnovu infraštruktúry cestovného ruchu. Dôležité podľa Nevolnej je, aby nešlo len o riešenie konkrétneho podnikateľského zámeru, ale aby mali projekty verejnoprospešný charakter.

Prijaté žiadosti bude posudzovať výberová komisia zostavená z členov OOCR. Výsledky budú zverejnené najneskôr 15. februára. Podľa Nevolnej v tejto chvíli ešte nie je možné konkretizovať sumu, ktorú organizácia pridelí prihláseným projektom. "V budúcoročnom rozpočte je stále niekoľko otvorených položiek a je potrebné počkať na ich konečné potvrdenie. Pokiaľ však bude mať prihlásený projekt sľubný potenciál, Rezort Piešťany bude uvažovať aj o ďalších možnostiach jeho financovania," uviedla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2020
V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle
Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.
viac
23.07.2021
Nový vodný park na Liptove
Letná sezóna priniesla na Liptov novinku v podobe ďalšieho vodného parku. Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do príjemného podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.
viac
05.01.2022
BSK podporí projekty v oblasti ochrany životného prostredia a rozvoja vidieka
Projekty v oblastiach životného prostredia, turizmu a environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety (EVVO) budú podporované Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) aj v roku 2022.
viac
18.02.2023
OOCR Rezort Piešťany podporí v tomto roku 40 projektov
Spolu 40 projektov, orientovaných na rozvoj turistického ruchu podporí v tomto roku sumou 101 000 eur Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %