Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
18.02.2023 12:35

OOCR Rezort Piešťany podporí v tomto roku 40 projektov


Ilustračná snímka.


Spolu 40 projektov, orientovaných na rozvoj turistického ruchu podporí v tomto roku sumou 101 000 eur Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany.


Na výzvu reagovalo spolu 52 subjektov, celková požadovaná suma príspevkov bola niekoľkonásobne vyššia, než sú rozpočtové možnosti OOCR. Informovala o tom výkonná riaditeľka organizácie Tatiana Nevolná.

Výberová komisia posudzovala miesto realizácie, predpokladaný počet návštevníkov, trvanie aktivity, vstupné alebo históriu podujatia. "Okrem toho sme zohľadňovali aj obsahový súlad s cieľmi projektu, myšlienkovú prepracovanosť a schopnosť realizácie," doplnil predseda predstavenstva organizácie Michal Bezák.

Finančnú podporu dostanú neodmysliteľné piešťanské podujatia ako Piešťanské zlaté stuhy, 68. music festival Piešťany, Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny alebo 18. Medzinárodný filmový festival Cinematik Piešťany. S príspevkom môžu rátať aj organizátori 30. ročníka Victoria Regia, open air výstavy Socha piešťanských parkov, ďalej obľúbeného Piešťany Street ART Festivalu a ďalších kultúrnych, športových, a tiež nových akcií. Okrem priamej podpory môžu opäť počítať aj s marketingovou podporou OOCR.

"Podujatia, ktoré OOCR podporí, majú potenciál prilákať návštevníkov z celého nášho regiónu, z iných kútov Slovenska aj zo zahraničia. Verím, že budú atraktívne aj pre obyvateľov nášho kúpeľného mesta. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie, rodiny, nadšenci športu, umenia, kreatívnych nápadov aj histórie. Piešťany a okolie budú opäť plné života, čo je dobré pre rozvoj cestovného ruchu a nepochybne aj celého regiónu," uviedol primátor Piešťan Peter Jančovič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2021
Hrad Ľupča ožil regionálnymi produktami z Horehronia
V historických priestoroch Hradu Ľupča sa v utorok 24. augusta 2021 konalo slávnostné odovzdávanie certifikátov Regionálneho produktu HOREHRONIE novým držiteľom v poradí už tretej výzvy v rámci projektu regionálnej značky.
viac
23.11.2022
Rezort Piešťany podporí aj v budúcom roku projekty cestovného ruchu
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany bude aj v nasledujúcom roku prideľovať finančné príspevky na projekty súvisiace s rozvojom turizmu v piešťanskom regióne.
viac
20.04.2023
Petržalka podporí z dotácií 20 projektov občianskych združení
Bratislavská Petržalka podporí v rámci dotácií 20 projektov občianskych združení. Prerozdelených na ich finančnú podporu bude 75 000 eur. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci. Ide o dotácie nad 2000 eur.
viac
02.08.2023
TSK podporí tento rok 54 environmentálnych projektov celkovou sumou 102 000 eur
V rámci environmentálneho grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Zelené oči podporí kraj v tomto roku 54 projektov celkovou sumou asi 102 000 eur. Informovala o tom administrátorka programu Andrea Molnárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %