Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
02.05.2023 09:30

Program podujatí v regióne ponúka v máji viac ako 140 akcií


Ilustračná snímka: (kalendar.rezortpiestany.sk).


Viac ako 140 akcií ponúkne v máji región Piešťany svojim návštevníkom. Informovala o tom výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Piešťany rezort Tatiana Nevolná.


Podujatia sú koncipované pre všetky vekové kategórie. "V máji sa začínajú prvé jarmoky a hody, nebude chýbať známa a mimoriadne obľúbená prehliadka tradičných umeleckých remesiel, ktorá sa každoročne koná na Kúpeľnom ostrove a vždy priláka do Piešťan remeselníkov a tisícky návštevníkov z celého Slovenska i zo zahraničia. Uskutoční sa Festival letectva aj Dychfest," uviedla Nevolná.

Ako doplnila, nie je to iba o podujatiach v Piešťanoch. "Jarmoky, hody, stavanie májov a rôzne zábavy budú organizovať aj okolité obce. V Krakovanoch si prídu počas tematického festivalu na svoje milovníci paličkovanej čipky. Pozvánka je aj do Drahoviec na majstrovstvá Slovenska v kosení ručnou kosou," informovala riaditeľka organizácie.

Máj ponúkne tiež mnoho podujatí vhodných aj pre rodiny. Napríklad cyklovýlet Hore Váhom – Dole Váhom a Piešťanská BUĎ FITka. "Pokračovať budú splavy Váhu, prehliadky hradu Beckov, komentované aj zážitkové prehliadky v Piešťanoch. Hvezdáreň a planetárium v Hlohovci bude organizovať pozorovania dennej i nočnej oblohy," informovala Nevolná.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2022
Jar a leto budú v regióne Piešťan bohaté na podujatia
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany má v kalendári na tento rok viac ako stovku podujatí.
viac
12.01.2023
V piešťanskom regióne chystajú v tomto roku tradičné i nové podujatia
Niekoľko sto kultúrnych a spoločenských akcií pre všetky vekové kategórie čaká v tomto roku obyvateľov a návštevníkov piešťanského regiónu.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
22.06.2023
Hontianska vínna cesta umožní nahliadnuť do 31 malých pivníc
Po 31 pivniciach Hontianskej vínnej cesty sa môžu v piatok (23. 6.) a v sobotu (24. 6.) vydať všetci milovníci dobrého vína. Pivnice, ktoré sú inak počas roka verejnosti neprístupné, ležia na trase od Krupiny až po Dudince.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %