Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.12.2020 11:30

Regeneráciou Mikovíniho ulice pokračuje revitalizácia vnútroblokov


Mikovíniho ulica v Nitre. Snímka zdroj: (mapio.net).


Mesto Nitra hľadá dodávateľa stavebných prác na regeneráciu vnútrobloku Mikovíniho ulice na sídlisku Klokočina. Predpokladaná hodnota zákazky je vyčíslená na 43 200 eur. Vo vnútrobloku sa plánujú nové prvky vegetácie, ktoré zlepšia podmienky pre existujúce dreviny.


„Veríme, že prvky drobnej architektúry prispejú k novým aktivitám a podnetom na využitie lokality miestnymi obyvateľmi,“ povedal primátor Marek Hattas.

Regenerácii vnútrobloku na Mikovíniho predchádzala regenerácia vnútrobloku na Tokajskej ulici, ktorú samospráva ukončila počas letných mesiacov. Revitalizácia sa uskutočnila v dvoch fázach, v prvej pribudla zeleň, v druhej mobiliár. Na realizáciu projektu dostala radnica viac ako 50 000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu, informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2020
Na sídlisku Hliny I v Žiline začali s revitalizáciou
Investíciu viac ako 209 000 eur si vyžiada revitalizácia verejných priestorov vo vnútrobloku na sídlisku Hliny I v Žiline. Rekonštrukčné práce sa začali v týchto dňoch. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
27.10.2020
Mesto Košice začína s opravami chodníkov takmer za 1,5 milióna eur
V týchto dňoch sa v košických mestských častiach (MČ) začína rozsiahla rekonštrukcia chodníkov za necelých 1,5 milióna eur. Obnoviť plánujú celkovú plochu 30 000 štvorcových metrov. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.
viac
14.06.2021
Vnútroblok na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici prešiel veľkými zmenami
Prešovčania bývajúci na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici si môžu oddýchnuť vo vynovenom vnútrobloku. Pribudla tu zeleň, lavičky, ale aj detské ihrisko.
viac
29.11.2022
V mestskom parku sa začali práce na jeho rozsiahlej obnove
V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v týchto dňoch začali prvé práce na jeho rozsiahlej revitalizácii. Ako pred časom uviedla radnica, obnova parku pod Nitrianskym hradom v hodnote takmer šesť miliónov eur sa radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %