Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.04.2020 08:45

Radnica zisťuje názory verejnosti na kultúrny život v meste


Snímka zdroj: (nitra.sk).


Nitrianska radnica spustila dotazníkový prieskum, pomocou ktorého chce zistiť názory verejnosti na úroveň kultúrneho života v meste. Zozbierané údaje majú následne poslúžiť ako podklad pre tvorbu stratégie rozvoja kultúry v meste.


Magistrát ich plánuje využiť aj pri zvažovaní projektu kandidatúry Nitry o titul Európskeho hlavného mesta kultúry v roku 2026.

Link na elektronický dotazník už mesto zverejnilo na svojej webovej stránke. „Vyjadriť názor na kultúru v Nitre v ňom môžu obyvatelia mesta, nitrianskeho regiónu či všetci, ktorí do mesta dochádzajú za prácou či vzdelaním. Aj v týchto ťažkých časoch myslíme na budúcnosť. Chceme, aby bola Nitra živým mestom s fungujúcou a kvalitnou kultúrnou infraštruktúrou a atraktívnou kultúrnou ponukou, pretože veríme, že kultúra z nej dokáže urobiť lepšie mesto pre život. Bez obyvateľov Nitry to však nedokážeme,” povedal  primátor Marek Hattas.

Ako pripomenul, vyplnením dotazníka sa verejnosť môže zapojiť aj do súťaže o rôzne ceny. Je medzi nimi napríklad balíček regionálnych produktov, výtvarné dielo, detské knihy i remeselný kozmetický balíček.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka
Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.
viac
25.11.2020
Staré Mesto realizuje prieskum spokojnosti obyvateľov
Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste realizuje tento týždeň prieskum spokojnosti obyvateľov.
viac
18.11.2021
Prešovčania si v dotazníku vybrali svoje priority
Do prieskumu mesta Prešov realizovaného formou verejného dotazníka sa zapojilo viac ako 1600 ľudí. Radnica vďaka tomu môže presnejšie zadefinovať priority rozvoja mesta.
viac
27.01.2024
Obyvatelia môžu v dotazníku vyjadriť svoj názor na život v meste
Obyvatelia Žiaru nad Hronom môžu dotazníkovou formou vyjadriť svoj názor na život v meste. Pracovníčky Komunitného centra v Žiari nad Hronom vytvorili Dotazník mapovania potrieb komunity mesta, ktorý je zverejnený na internetovej stránke mesta. Informovala o tom žiarska radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %