Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
10.01.2022 10:25

Radnica sa chce tento rok zamerať na nedokončené projekty z vlaňajška


Ilustračná snímka.


Dolnokubínska radnica sa chce tento rok sústrediť na nedokončené projekty z vlaňajška. Podľa primátora Jána Prílepka ide najmä o veľké investície do modernizácie športovej infraštruktúry v meste.


"Podarilo sa nám získať dotáciu z atletického zväzu na vybudovanie novej bežeckej tartanovej trate na letnom štadióne. Získali sme tiež prostriedky na renováciu chladiaceho systému zimného štadióna, ktorý bol morálne i technicky zastaraný. Rekonštrukciou prejdú aj šatne, sociálne zariadenia či ozvučenie," priblížil Prílepok.

Okrem finalizácie rozbehnutých projektov sa vedenie mesta plánuje sústrediť i na výzvy, ktoré ho čakajú, či už ide o eurofondy alebo peniaze zo štátneho rozpočtu. "Máme avizované, že veľký objem finančných prostriedkov pôjde na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Máme naplánovanú cyklocestu, respektíve cyklochodník z centra mesta, ktorý ľudí privedie do priemyselného parku na Mokradi," načrtol primátor s tým, že cyklotrasa počíta aj s dvoma novými mostnými objektmi.

Dolnokubínska radnica sa bude pripravovať aj na výzvy zamerané na zníženie energetickej náročnosti budov pre kultúrne pamiatky, školské zariadenia a športoviská. V pláne je tiež komplexná rekonštrukcia budovy mestského kultúrneho strediska.

Novinky chystajú v mestskom akvaparku, kde v týchto dňoch pracujú na výstavbe vonkajšieho 25-metrového relaxačno-plaveckého bazéna. Primátor zdôraznil, že ak všetko dobre pôjde, už v júni by mal byť k dispozícii pre návštevníkov. "Počas roka plánujeme do rozpočtu zaradiť aj ďalšie investičné projekty. Závisieť to bude od toho, ako sa bude vyvíjať začiatok tohto roka a aký budeme mať prebytok z hospodárenia v minulom roku," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2021
Partizánske plánuje budúci rok investície za viac ako deväť miliónov eur
Mesto Partizánske plánuje budúci rok zrealizovať 56 investícií v hodnote viac ako deväť miliónov eur. Financovať ich bude z vlastných zdrojov, rezervného fondu, dotácií i nového komerčného úveru vo výške viac ako 3,3 milióna eur.
viac
15.12.2021
Poprad chce na niektoré investičné akcie získať externé zdroje
Mesto Poprad má budúci rok v pláne viacero investičných akcií, o finančné zdroje sa chce uchádzať aj z externých zdrojov.
viac
24.04.2023
Dolný Kubín hospodáril v roku 2022 s rozpočtom viac ako 21 miliónov eur
Dolnokubínska samospráva hospodárila v roku 2022 s rozpočtom viac ako 21 miliónov eur. Mesto a jeho spoločnosti preinvestovali viac ako päť miliónov eur a samospráva ukončila minulý rok s prebytkom viac ako 1,8 milióna eur.
viac
20.05.2023
Historickú budovu radnice v Dolnom Kubíne chcú rekonštruovať, hľadajú firmu
Dolnokubínska radnica vyhlásila súťaž na zhotoviteľa rekonštrukcie historickej budovy mestského úradu. Predpokladaná hodnota zákazky je 838 000 eur bez DPH. Firmy môžu ponuky posielať do pondelka 5. júna cez vestník Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %