Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.05.2022 07:45

Kežmerok chce v roku 2022 preinvestovať rekordnú sumu


Kežmarok. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Kežmarok plánuje v roku 2022 zrealizovať investičné projekty v rekordnej sume viac ako 14 miliónov eur. Obyvatelia by z nich mali profitovať po ekologickej, kultúrnej i športovej stránke, samospráva tiež skvalitňuje dopravnú infraštruktúru a občiansku vybavenosť.


"Od prvých jarných mesiacov pokračujú práce na stavbe kompostárne. Ide o zariadenia na zhodnocovanie biologicky rozložiteľných odpadov z domácností, záhrad a verejných priestranstiev. Nové mechanizačné vybavenie a technologické zariadenie umožní aj zber a zhodnotenie kuchynského odpadu," priblížil referent útvaru prípravy investícií a životného prostredia mestského úradu Peter Justh.

Rozostavaná je tiež nová budova regionálnej tržnice, pričom súčasťou projektu je aj revitalizácia priľahlého parku. Mesto zároveň pracuje na rekonštrukcii športovej haly, v pláne je aj prestavba futbalového štadióna. "Ďalšou veľkou investíciou je rekonštrukcia mosta nad riekou Poprad pri bývalej budove Tatraľanu. Most prejde veľkou rekonštrukciou, dôjde k jeho rozšíreniu, spevneniu," doplnil Justh s tým, že úpravu má podstúpiť aj svetelná križovatka pri ňom.

Podľa neho považuje samospráva za dôležité aj zachovanie kultúrnych pamiatok v meste. Úplne alebo čiastočne sú už aktuálne zrealizované rekonštrukcia zvonice pri Bazilike sv. Kríža a rekonštrukcia reduty na Hlavnom námestí. "Taktiež sme pristúpili k príprave rekonštrukcií budov, ktoré sú zapísané v zozname národných kultúrnych pamiatok, a to budov na Hlavnom námestí 25 a Ul. Dr. Alexandra 16. Obe budovy sú pýchou mesta, a preto je dôležité, že došlo k ich rekonštrukcii a zachovaniu pre ďalšie generácie po nás," podotkol.

Za najväčšiu investíciu uplynulého roka označil Justh výstavbu budovy centra integrovanej zdravotnej starostlivosti, ktoré samospráva avizuje otvoriť "čoskoro", z pripravovaných projektov je podľa neho najnákladnejším rekonštrukcia Kostolného námestia a Novej ulice. "V súčasnosti sme v štádiu riešenia stavebného povolenia a následne budeme hľadať financie na realizáciu jednotlivých etáp," ozrejmil.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2020
Mesto upustilo z viacerých plánovaných investícií na rok 2021
Viacero plánovaných investícií z budúcoročného rozpočtu Sobraniec počas jeho prípravy pre nedostatok finančných zdrojov vypustili. Uviedol to primátor mesta Pavol Džurina. O návrhu rozpočtu na roky 2021 - 2024 má v utorok popoludní rozhodnúť mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
17.12.2020
Bratislava bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 431,9 milióna eur
Magistrát ním chce zabezpečiť realizáciu ambicióznych cieľov v oblasti rozvoja mesta aj napriek zložitej makroekonomickej situácii spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Vo štvrtok (17. 12.) návrh rozpočtu schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
17.12.2021
Ružinov bude budúci rok hospodáriť s vyše 65,6 mil. eur
Bratislavský Ružinov bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom viac ako 65,6 milióna eur. Rozhodli o tom poslanci na decembrovom rokovaní miestneho zastupiteľstva, keď schválili rozpočet mestskej časti na rok 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %