Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.01.2022 03:20

Mesto Veľký Šariš plánuje v tomto roku viaceré investície


Ilustračná snímka: (tasr).


Vybudovanie cyklistickej aleje, archeoskanzenu, ako aj obnova športového areálu v základnej škole sú hlavnými investíciami tohto roka, ktorými sa zaoberá mesto Veľký Šariš.


Ako uviedol primátor mesta Viliam Kall, celkové náklady na vybudovanie cyklistickej aleje v Mlynskom náhone predstavujú 900 000 eur, mesto sa na spolufinancovaní projektu podieľa piatimi percentami. "Verím, že v prvom kvartáli tohto roka odovzdáme stavenisko," povedal Kall.

"Druhá veľká vec, ktorú riešime, je archeoskanzen, ktorý vznikne pod hradom Šariš na parkovisku vďaka cezhraničnej spolupráci Maďarskej republiky, Ukrajiny a Slovenska. Získali sme približne 340 000 eur na jeho vybudovanie. Priblíži život praveku, stredoveku a bude prepojený s hradom," doplnil Kall.

Ako ďalej povedal, mesto získalo financie na obnovu športového areálu v základnej škole. "Polovicu nám financuje Fond na podporu športu, zvyšnú časť financujeme sami. Verím, že sa nám podarí získať ešte nejaké zdroje, či už z Prešovského samosprávneho kraja, alebo od iných partnerov. Celý projekt bol rozpočtovaný na 300 000 eur a získali sme 147 000 eur. Je tam úspora po súťaži, reálne to bude stáť 220 000 eur a polovica je 110 000 eur. Momentálne pracujeme s termínom výstavby od mája do augusta. Je tam naplánovaná tartanová bežecká dráha, doskočisko, multifunkčné ihrisko, ktoré je s osvetlením a s tribúnou pre divákov. Je ho možné použiť na futbal, volejbal a basketbal," vysvetlil Kall.

Mesto má podľa primátora v pláne i opravu veľkého futbalového ihriska. "To znamená, že futbal bude možné hrať nielen na multifunkčnom ihrisku, ale aj na trávnatej ploche," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
31.12.2020
Mestá a obce pod Tatrami chcú spolupracovať v rozvoji regiónu
Mestá Poprad, Kežmarok, Svit a Vysoké Tatry sa v spoločnom memorande dohodli o vzájomnej spolupráci.
viac
24.02.2021
Mesto Košice má v tomto roku hospodáriť s rozpočtom 236,3 milióna eur
Mesto Košice bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom okolo 236 miliónov eur. Celkový rozpočet je zostavený ako prebytkový. Na svojom utorkovom (23. 2.) rokovaní ho odobrilo mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
11.05.2022
Kežmerok chce v roku 2022 preinvestovať rekordnú sumu
Mesto Kežmarok plánuje v roku 2022 zrealizovať investičné projekty v rekordnej sume viac ako 14 miliónov eur. Obyvatelia by z nich mali profitovať po ekologickej, kultúrnej i športovej stránke, samospráva tiež skvalitňuje dopravnú infraštruktúru a občiansku vybavenosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %