Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.04.2023 11:40

Dolný Kubín hospodáril v roku 2022 s rozpočtom viac ako 21 miliónov eur


Mestský úrad v Dolnom Kubíne.


Dolnokubínska samospráva hospodárila v roku 2022 s rozpočtom viac ako 21 miliónov eur. Mesto a jeho spoločnosti preinvestovali viac ako päť miliónov eur a samospráva ukončila minulý rok s prebytkom viac ako 1,8 milióna eur.


Po schválení záverečného účtu mesta poslancami mestského zastupiteľstva o tom informoval Martin Buzna z kancelárie dolnokubínskeho primátora.

"Z prebytku chceme využiť 1,6 milióna eur na rôzne investičné akcie. Zvyšnú časť 250 000 eur si ešte chceme ponechať ako rezervu, ktorá by v prípade zhoršenia ekonomickej situácie mesta mohla byť zábezpekou na splácanie úverov v roku 2024," povedal dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

Podľa viceprimátora mesta Matúša Lakoštíka išla významná časť investícií z rozpočtu mesta do športovísk. "Na letnom štadióne sme investovali do výstavby atletického oválu a priľahlých sektorov či zavlažovania trávnika. Nakúpili sme novú techniku, ako napríklad multifunkčný traktor. Tiež sme investovali do zimného štadióna, kde sa obnovilo chladiace zariadenie, osvetlenie a ozvučenie. Táto investícia bola vo výške 1,11 milióna eur," konkretizoval.

Do opravy miestnych komunikácií, chodníkov a ciest investovalo mesto približne 260 000 eur. "Opravovali sa výtlky, prípadne sa preasfaltovali väčšie povrchy. Radnica sa zamerala aj na prípravu projektových dokumentácií, štúdií či auditov, do čoho investovala takmer 122 000 eur," uviedol Buzna.

Viceprimátor doplnil, že mestská spoločnosť Tehos preinvestovala do modernizácie teplovodov na sídlisku Veľký Bysterec 1,9 milióna eur a spoločnosť AquaRelax vybudovala za pol milióna eur nový vonkajší bazén. Na viacerých projektoch v roku 2022 spolupracovali Dolnokubínčania, ktorí sa zapojili do rôznych výziev vypísaných súkromnými spoločnosťami. "Môžem spomenúť výstavbu K-parku na Brezovci alebo pumptrackového areálu na Bysterci na Okružnej ulici," pripomenul Lakoštík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2021
Ak sa ceny komodít neustália, mesto bude "škrtať" investície
Rozpočet mesta Humenné na rok 2022 vo výške takmer 30,3 milióna eur môže ovplyvniť vývoj cien energetických komodít.
viac
10.01.2022
Radnica sa chce tento rok zamerať na nedokončené projekty z vlaňajška
Dolnokubínska radnica sa chce tento rok sústrediť na nedokončené projekty z vlaňajška. Podľa primátora Jána Prílepka ide najmä o veľké investície do modernizácie športovej infraštruktúry v meste.
viac
20.06.2022
Nový atletický ovál otvorili pre športovcov aj verejnosť
Na štadióne MUDr. Ivana Chodáka v Dolnom Kubíne otvorili minulý týždeň v utorok 400-metrový atletický ovál aj s rozbežiskami a sektormi na atletické disciplíny.
viac
22.11.2022
Po dvojročnej prestávke sú v meste Katarínske trhy
Po dvojročnej prestávke sa v Dolnom Kubíne konajú Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko v pondelok zaplnilo vyše 100 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %