Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
10.04.2024 05:50

Projekt Petržalské konto prináša možnosť úhrady poplatkov online


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Bratislavská Petržalka spustila nový projekt Petržalské konto, ktorým sa snaží odbremeniť obyvateľov i úradníkov od "papierovej byrokracie". Po registrácii môžu daňoví poplatníci uhradiť miestne dane online.


 Nateraz sa to týka úhrady dane za psa, pribudnúť by mali aj ďalšie daňové služby vyplývajúce zo zákona, napríklad za užívanie verejného priestranstva.         

"Vzhľadom na uvedenie prvej, stále čiastočne testovacej verzie, je nateraz možné cez Petržalské konto uhradiť len daň za psa. Postupne však budeme pridávať ďalšie služby a vylepšenia," konštatuje Martin Bodický z referátu inovácií petržalského miestneho úradu.         

Okrem zjednodušenia registrácie a platby prináša nový systém aj výhodu v podobe nižších poplatkov. Zatiaľ čo pri platbe osobne na miestnom úrade alebo pošte zaplatí majiteľ za psa poplatok na tento rok vo výške 50 eur, pri úhrade online cez Petržalské konto zaplatí "len" 45 eur. Nevzťahuje sa to na držiteľov ŤZP preukazu, osamelých seniorov s príjmom do výšky životného minima alebo majiteľov psov v rodinnom dome, keďže tí platia zvýhodnený ročný poplatok vo výške 17 eur.         

Návrhy na vylepšenie systému môžu užívatelia Petržalského konta zasielať elektronicky prostredníctvom e-mailovej adresy inovacie@petrzalka.sk. V súčasnosti ponúka systém platbu cez QR kód, čoskoro by mal byť napojený aj na štandardné platobné brány.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
17.07.2017
Online monitoring energií v Petržalke šetrí ich spotrebu i náklady
Projekt tzv. online monitoringu energií a ich spotrieb v základných školách (ZŠ), ktorý bratislavská Petržalka spustila na jeseň minulého roka pilotne na ZŠ Pankúchova, šetrí náklady na kúrenie aj teplú vodu.
viac
18.11.2021
V Devínskej N. Vsi sa opäť pomáha projektom List Ježiškovi
V bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa aj tento rok bude pomáhať sociálne slabším rodinám a rodinám v núdzi. Umožní to opäť i vianočný projekt List Ježiškovi, teda cielená zbierka darčekov podľa konkrétnych potrieb a želaní rodín.
viac
05.04.2023
Online platbu dane z nehnuteľností umožní Bratislavské konto
Bratislavčania, ktorí sa rozhodnú zaplatiť daň z nehnuteľností elektronicky, môžu po novom využiť platbu prostredníctvom Bratislavského konta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %