Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.04.2023 09:30

Online platbu dane z nehnuteľností umožní Bratislavské konto


Ilustračná snímka.


Bratislavčania, ktorí sa rozhodnú zaplatiť daň z nehnuteľností elektronicky, môžu po novom využiť platbu prostredníctvom Bratislavského konta.


"Pri registrácii v termíne do 19. apríla a platbe dane v plnej sume do 12. mája nebude mesto posielať daňovníkom žiadne papiere navyše," informovala hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislavy Dagmar Schmucková.

Portál www.konto.bratislava.sk má postupne združovať rôzne elektronické služby a žiadosti mesta, nahradiť tak má málo využívaný portál esluzby.bratislava.sk. Všetky informácie o digitálnej platbe dane z nehnuteľností a prehľadný postup, ako začať konto používať, sú uverejnené na webovej stránke www.platbadane.bratislava.sk. "Noví daňovníci sa musia do konta najskôr registrovať. Tí, ktorí platili daň digitálne aj v uplynulých rokoch, si Bratislavské konto aktivujú rýchlo pomocou pár klikov," objasnila hovorkyňa. Upozornila, že okrem komfortnejšieho spôsobu platenia dane pre obyvateľov prináša online platba aj finančnú úsporu pre mesto.

Momentálne sa v Bratislavskom konte nachádza najmä služba online platby dane z nehnuteľností a zoskupené služby mestských organizácií. Postupne doň budú pribúdať všetky služby a žiadosti mesta. "Už v máji pribudnú do konta aj pilotné transformované služby mesta Bratislava - žiadosť o záväzné stanovisko k investičnej činnosti, žiadosť o stanovisko k investičnému zámeru a žiadosť o územnoplánovaciu informáciu," uviedla Schmucková. Konto plánuje mesto sprístupniť aj pre právnické osoby. Všetky služby budú dostupné i pre tých, ktorí nemajú aktivovaný elektronický občiansky preukaz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2018
Silvestrovský beh cez mosty odštartuje po tridsiaty krát
Záver roka v hlavnom meste spestrí opäť Silvestrovský beh cez bratislavské mosty. V pondelok 31. decembra predpoludním sa uskutoční už jubilejný 30. ročník bežeckého podujatia.
viac
28.01.2019
Bratislavčania môžu podať daňové priznanie aj počas nestránkových dní
Do konca januára majú povinnosť podať daňové priznanie všetci občania, ktorí kúpili, predali, darovali, dostali do daru nehnuteľnosť, alebo tí, ktorí skolaudovali rozostavanú nehnuteľnosť. V prípade dedičstva sa daňové priznanie podáva do 30 dní od právoplatnosti rozhodnutia o dedičstve.
viac
06.12.2019
Primátor a starostovia navrhujú zvýšenie dane z nehnuteľnosti
Primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu so starostami 17 bratislavských mestských častí (MČ) navrhuje zvýšiť daň z nehnuteľnosti na území hlavného mesta zvýšením sadzby tejto dane.
viac
10.04.2024
Projekt Petržalské konto prináša možnosť úhrady poplatkov online
Bratislavská Petržalka spustila nový projekt Petržalské konto, ktorým sa snaží odbremeniť obyvateľov i úradníkov od "papierovej byrokracie". Po registrácii môžu daňoví poplatníci uhradiť miestne dane online.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %