Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.04.2023 11:00

Program pre lekárov a lekárky Slovenskej sporiteľne


Ilustračná snímka


Slovenská sporiteľňa už od roku 2014 realizuje program pre začínajúcich podnikateľov a podnikateľky. Podrobnosti môžete nájsť na www.zacinamepodnikat.sk. V jeho rámci sa osobitne venujeme aj lekárom a lekárkam, kde im radíme s otvorením vlastnej ambulancie a jej financovaním.


Každý lekár má možnosť s špecialistami banky bezplatne prekonzultovať otázky spojené s otvorením vlastnej praxe:

- na čo musia myslieť a s akými nákladmi treba počítať ešte pred zriadením vlastnej ambulancie,

- ako si založiť ambulanciu od registrácie, povolenia až po odvody, účtovníctvo a dane,

- ako financovať ambulanciu prostredníctvom nenávratných príspevkov a ako získať úver na novú alebo prevzatú ambulanciu,

- ako určiť plat či odmenu pre zdravotnícky personál, 

- ako postupovať pri zamestnávaní zdravotníckeho personálu zo zahraničia.

Podporili sme tak už desiatky ambulancií a kliník, medzi nimi zubných lekárov, dentálnych hygienikov, všeobecných a detských lekárov, liečebných pedagógov, veterinárov, ortopédov, gynekológov a rehabilitačné centrá. 

Mestá a obce majú najlepší prehľad o tom, aké ambulancie im v regióne chýbajú pre kvalitné poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre všetkých obyvateľov. Niektoré nad rámec štátnej podpory im dokonca poskytujú benefity s cieľom prilákať lekárov do svojho regiónu. 

Aktuálne zisťujeme, aké ďalšie konkrétne podporné mechanizmy pre nich (napríklad nájomné bývanie, zvýhodnený nájom, zariadený priestor, príspevok k platu) ponúkajú mestá, obce, samosprávne kraje či iné organizácie. Informácie získané prostredníctvom tohto dotazníka využijeme na sprostredkovanie lekárom a na prípravu komplexnejšej ponuky pre tých, ktorí si plánujú otvoriť vlastnú ambulanciu.

Formulár pre mestá, obce, samosprávne kraje a organizácie s podporou pre lekárov a lekárky pri otváraní ambulancie v danom regióne nájdete TU.

Autor: Zdroj: ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Rómske domácnosti majú šancu získať prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) vyhlásilo dňa 7. decembra 2016 výzvu zameranú na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
11.05.2017
Operačný program podporí mimovládne organizácie
Mimovládne organizácie podporí v tvorbe lepších verejných politík operačný program Efektívna verejná správa.
viac
03.10.2019
Nadácia Slovenskej sporiteľne opäť rozdelí 250 tisíc eur
Najväčší a najúspešnejší grant Nadácie Slovenskej sporiteľne, #mamnato, začína svoj druhý ročník. Nadácia najväčšej banky opäť rozdelí celkovo 250 000 eur. Témou tohto ročníka grantového programu je Mesto blízke ľuďom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %