Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.09.2022 10:35

Prímestská doprava v ŽSK bude vo štvrtok pre všetkých zadarmo


Ilustračná snímka: (tasr).


Prímestská autobusová doprava v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) bude vo štvrtok (22. 9.) bezplatná pre všetkých cestujúcich. Ide o aktivitu v rámci Európskeho týždňa mobility. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


"Aj tento rok sa ŽSK v spolupráci so SAD Žilina a Arriva Liorbus zapájajú od 16. do 22. septembra do Európskeho týždňa mobility. Počas tohto týždňa majú dopravcovia pre všetkých cestujúcich ponuku bezplatného vybavenia novej dopravnej karty a bezplatné cestovanie prímestskou autobusovou dopravou v Žilinskom kraji 22. septembra počas Svetového dňa bez áut," vysvetlila Lacová.

Cieľom je podpora využívania ekologických foriem dopravy, ako sú napríklad cyklistická, pešia a verejná doprava. Podľa hovorkyne sú šetrnejšie k životnému prostrediu a znižujú negatívne dosahy na ľudské zdravie. "Chceme motivovať cestujúcich na využívanie verejnej dopravy a poukázať na význam verejnej osobnej dopravy ako trvalo udržateľného dopravného systému," dodala Lacová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2017
Do Európskeho týždňa mobilty 2017 sa zapája aj Prešov
Od pondelka 18. septembra do piatku 22. septembra môžu prešovskí vodiči využívať mestskú hromadnú dopravu bezplatne. Stačí mať pri sebe vodičský preukaz.
viac
16.09.2020
Počas týždňa mobility bude dopravná karta zadarmo
Žilinskí krajskí autobusoví dopravcovia budú počas Európskeho týždňa mobility vydávať dopravné karty bezplatne.
viac
30.12.2021
V prímestských autobusoch BSK sa od soboty 1. januára 2022 odveziete zadarmo
V prímestskej doprave v Bratislavskom kraji platí v januári bezplatná doprava pre všetkých cestujúcich. Financovaná bude z pokuty, ktorú BSK vyrúbil spoločnosti ARRIVA Mobility Solutions za výpadok spojov.
viac
31.05.2023
Na Liptove a Orave začína jazdiť 95 nových prímestských autobusov
Cestujúcich prímestskou dopravou na Orave a Liptove bude voziť takmer stovka nových autobusov. Dopravca ich už postupne zaraďuje na regionálne linky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %