Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.12.2018 05:35

Primátor a poslanci Sobraniec zložili na ustanovujúcom zastupiteľstve sľub


Primátor Sobraniec Pavol Džurina. Snímka TASR.


Staronový primátor Sobraniec Pavol Džurina (nezávislý) zložil spolu s mestskými poslancami na piatkovom zastupiteľstve sľub. Ujal sa tak opätovne vedenia samosprávy.


Z 13 poslancov, ktorí budú zastupovať štyri volebné obvody, je nových spolu deväť. "Mojou snahou bude, aby vedenie mesta s poslaneckým zborom vychádzalo dobre," uviedol pre TASR Džurina. Myslí si, že to bude dobrá spolupráca. "Nasvedčoval tomu aj priebeh dnešného zastupiteľstva," vysvetlil.       

Najviac kresiel obsadia nezávislí poslanci (5), za stranu Doma dobre budú dvaja, po jednom poslancovi budú mať Demokratická strana, KDH, Národná koalícia, SNS, Sme rodina – Boris Kollár a Strana zelených Slovenska.       

Prioritou pre primátora je budúcoročný rozpočet. "Mojou snahou bude, aby sme ho schvaľovali niekedy v polovičke januára," uviedol s tým, že na ňom už pracujú. "Potrebujeme ho odkomunikovať aj s poslancami, aby do rozpočtu na rok 2019 boli premietnuté aj ich predstavy," poznamenal. Venovať sa chcú tiež projektom, ktoré majú v budúcom roku realizovať a na ktoré získali finančné prostriedky z eurofondov.       

Poslanci na rokovaní schválili aj primátorov plat. K základnej mzde mu odobrili aj 40-percentné zvýšenie. "Považujem to za ocenenie mojej štvorročnej práce pre mesto," podotkol Džurina. Poberať tak bude mesačne 3474 eur.       

Účasť v tohtoročných komunálnych voľbách v meste Sobrance predstavovala 60,46 percenta. Džurina získal 1072 hlasov. Druhým v poradí bol Marián Petro (860). Na tretej priečke skončila Alena Hiráková (418), po nej bol Daniel Tiža (390 občanov). Ako piaty skončil Štefan Staško s 22 hlasmi, ten sa však kandidatúry ešte v týždni pred voľbami vzdal. Nezávislý kandidát Miroslav Kulko získal 18 hlasov a Ján Semka o jeden menej.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2018
Primátor P. Halabrín a poslanci zložili slávnostný sľub
Staronový primátor mesta Myjava Pavel Halabrín a 19 poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) sa na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí MsZ ujali svojich funkcií na najbližšie štyri roky. V sobášnej sieni Mestského úradu Myjava slávnostne zložili zákonom predpísaný sľub.
viac
01.12.2018
Staronový primátor Turčianskych Teplíc zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci
Na primátorskú stoličku v Turčianskych Tepliciach opäť zasadol Igor Hus (nezávislý). Staronový primátor zložil v piatok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva svoj sľub, ten následne zložili i mestskí poslanci.
viac
10.12.2018
Holíč: Staronový primátor Zdenko Čambal a poslanci zložili sľub
V Holíči po štvrtý raz zložil sľub primátora Zdenko Čambal. Spolu s ním na piatkovom ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložilo sľub aj 15 zo 16 poslancov.
viac
10.12.2018
Novozvolený primátor M. Meričko prebral vedenie mesta
Novozvolený humenský primátor Miloš Meričko, ktorého v tohtoročných voľbách podporovala široká koalícia strán, prebral na pondelkovom ustanovujúcom zasadnutí vedenie mesta od už bývalej primátorky Jany Vaľovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %