Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
24.10.2019 02:25

Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa má rozrásť o stovky parkovacích miest


Snímka zdroj: prievidza.sk


Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa rozrastie o viac ako štyri stovky parkovacích miest. Výstavbou státí pre osobné automobily v štvrti Nové Mesto chce miestna samospráva riešiť problematickú situáciu s parkovaním v tejto časti mesta.


Projekt chce riešiť v štyroch etapách, pričom jeho súčasťou budú aj sadové úpravy.       

Samospráva má záujem na Ulici M. Rázusa vybudovať miestnu obslužnú komunikáciu a odstavné plochy so 468 parkovacími státiami, z toho 18 bude určených pre imobilných občanov, spresnila v zámere, ktorý predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.       

Súčasťou investície bude i odvodnenie komunikácie dažďovou kanalizáciou, verejné osvetlenie, sadové úpravy s výsadbou listnatých a ihličnatých stromov i kríkov, ktoré budú slúžiť ako vetrolamy.       

Magistrát ešte vlani zabezpečil prvú etapu projektu, ktorá spočívala vo vybudovaní 97 kolmých parkovacích státí s obslužnou komunikáciou. Do výstavby investoval 485-tis. eur.       

"Stav statickej dopravy v Novom Meste je nevyhovujúci, v popoludňajších a večerných hodinách totiž dochádza k preplneniu parkovacích kapacít, čo vedie k neriadenému parkovaniu. To má za následok často znemožnenie príjazdu technike hasičského a záchranného zboru k nástupným plochám, prípadne iných záchranných zložiek na miesto zásahu," zdôvodnila radnica v zámere.

Záujmové územie je pre realizáciu parkovacích státí priamo určené vypracovaným Generelom dopravy sídliska Nové Mesto a je v súlade s platným územným plánom mesta. "Výstavba sa uskutoční podľa zdrojov finančných prostriedkov v postupných ucelených etapách, čo umožňuje taktiež reagovať na potrebu a záujem o parkovacie plochy okolitého obyvateľstva," dodala.

Náklady na realizáciu investície odhadlo mesto približne na 2,4 milióna eur.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.08.2019
V bratislavskej Vrakuni vybudujú zhruba 120 parkovacích miest
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa má do konca septembra vzniknúť zhruba 120 parkovacích miest. Niektoré budú úplne nové alebo sa zlegalizujú také, ktoré boli na tráve či chodníkoch. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Vrakune Martin Kuruc.
viac
04.02.2020
V Skalici pribudlo 52 parkovacích miest
V uplynulých dňoch v meste Skalica skolaudovali dve nové parkoviská, na ktorých pribudlo 52 parkovacích miest. TASR o tom informoval hovorca mesta Miroslav Minďáš.
viac
12.10.2020
V Starom Meste pribudnú parkovacie miesta
Staré Mesto pokračuje vo vyznačovaní rezidentských parkovacích miest, do konca roka by ich malo pribudnúť takmer tristoosemdesiat
viac
13.11.2023
Mesto Prievidza prijalo nové zásady hospodárenia s majetkom
Samospráva Prievidze upravila podmienky pri predaji a nájme svojho majetku. Nové zásady hospodárenia s majetkom okrem iného počítajú so sprísnením podmienok pri uplatňovaní tzv. osobitného zreteľa, ich prílohou je i cenová mapa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %