Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
11.01.2024 11:55

Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle


Ilustračná snímka: mesto Prievidza


Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.


Hlavným cieľom projektu, na ktorý mesto v minulosti získalo nenávratné finančné prostriedky, je vytvoriť podmienky na zosúladenie rodinného a pracovného života obyvateľov mesta a lepšie začlenenie žien s deťmi do troch rokov na trh práce.

 Mestské jasle sú umiestnené v samostatnom pavilóne v areáli MŠ na Ul. A. Mišúta. Objekt je koncipovaný ako bezbariérový a pozostáva z dvoch oddelení, z ktorých každé disponuje šatňou, herňou a miestnosťou, ktorá slúži ako spálňa s celkovou kapacitou 20 detí. Samozrejmosťou sú sociálne zariadenia vybavené okrem umývadiel a toaliet aj sprchou a prebaľovacím pultom. Pri vstupe nechýba ani samostatná miestnosť na uloženie kočíkov. Príprava jedál sa bude realizovať v priľahlom hospodárskom pavilóne a následne bude jedlo prepravené do prípravne jedál jednotlivých tried, kde sa jedlo servíruje. Zmien sa dočkalo aj detské ihrisko, ktoré sa rozšírilo o nové herné prvky a novú výsadbu.

„Mám veľkú radosť, že sa nám úspešne podarilo dokončiť tak významný sociálny projekt, ktorý umožní komplexne doriešiť starostlivosť o deti v predškolskom veku, a to o to viac, že budeme najlacnejšími detskými jasľami na území mesta,“ vyjadrila sa primátorka mesta Katarína Macháčková.

Mestské jasle sú určené pre všetky deti vo veku od jedného do troch rokov a otvoria svoje brány prvým deťom v marci tohto roku. Poplatok za celodennú starostlivosť je určený na 375 eur za mesiac. Záujemci o umiestnenie detí nájdu prihlášku spolu s pokynmi a bližšími informáciami na stránke mesta Prievidza v časti „školstvo a sociálne oddelenie“.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2019
Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa má rozrásť o stovky parkovacích miest
Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa rozrastie o viac ako štyri stovky parkovacích miest. Výstavbou státí pre osobné automobily v štvrti Nové Mesto chce miestna samospráva riešiť problematickú situáciu s parkovaním v tejto časti mesta.
viac
26.10.2022
Projekt mestských jaslí v Prievidzi sa predražil, mesto robilo novú súťaž
Zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov v Prievidzi dokončia v marci budúceho roka, o polroka neskôr ako pôvodne mesto plánovalo. Posunutie termínu vyplynulo z nárastu cien stavebných materiálov, pre ktorý musela samospráva robiť novú súťaž.
viac
20.01.2023
Výstavbu mestských jaslí v Prievidzi dokončia v marci
Prestavbu jedného z objektov Materskej školy (MŠ) na ulici A. Mišúta v Prievidzi na mestské jasle dokončia v marci. Do vybudovania zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov investuje samospráva viac ako 730 000 eur.
viac
13.11.2023
Mesto Prievidza prijalo nové zásady hospodárenia s majetkom
Samospráva Prievidze upravila podmienky pri predaji a nájme svojho majetku. Nové zásady hospodárenia s majetkom okrem iného počítajú so sprísnením podmienok pri uplatňovaní tzv. osobitného zreteľa, ich prílohou je i cenová mapa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %