Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
26.10.2022 10:35

Projekt mestských jaslí v Prievidzi sa predražil, mesto robilo novú súťaž


Ilustračná snímka: (tasr).


Zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov v Prievidzi dokončia v marci budúceho roka, o polroka neskôr ako pôvodne mesto plánovalo. Posunutie termínu vyplynulo z nárastu cien stavebných materiálov, pre ktorý musela samospráva robiť novú súťaž.


Výstavba jaslí sa v tejto súvislosti aj predražila. Informovali o tom v utorok na brífingu zástupcovia mesta.

Mestské jasle mesto buduje v priestoroch jedného z pavilónov materskej školy (MŠ) na Ulici A. Mišúta. Pôvodne ich malo sprevádzkovať v septembri, pre nárast cien materiálov opakovalo súťaž, keďže pôvodný dodávateľ z tohto dôvodu od zmluvy odstúpil. Projekt sa i predražil, mesto vyjde na 736 517,63 eura, z toho nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu predstavuje 469 879,40 eura. Pôvodne malo mesto zaplatiť 472 045,60 eura.

"V rámci rekonštrukcie pôjde o zateplenie obvodového plášťa, strešného plášťa, výmenu otvorových konštrukcií, všetkých vnútorných rozvodov - vodovodu, kanalizácie, elektroinštalácie, vykurovania. Vonku sa urobia sadové úpravy, pribudne tam i nový mobiliár, zrekonštruujú sa i spevnené plochy," priblížila vedúca oddelenia výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Prievidzi Martina Kováčiková.

Na to, aby mohol byť objekt pre deti do troch rokov veku, musí sa podľa nej pristaviť kočikáreň. "Projekt počíta i so zabezpečením bezbariérovosti a rekonštrukciou saunového priestoru," doplnila.

Jasle budú mať kapacitu do 20 detí, mesto bude musieť prijať i nových pracovníkov vrátane zdravotnej sestry, ozrejmila samospráva. Projektom radnica reaguje na dopyt po tejto službe, kapacity v Prievidzi tiež nie sú podľa nej dostatočné, keďže mamy vozia deti do okolitých obcí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2020
Web mesta medziročne navštívilo o 40-tisíc ľudí viac
Kým v roku 2018 na webové sídlo mesta Dubnica nad Váhom kliklo približne 70-tisíc návštevníkov, v roku 2019 počet ľudí, ktorí navštívili adresu www.dubnica.eu, prekonal hranicu 110-tisíc unikátnych návštev.
viac
20.01.2023
Mesačné platby za plyn vzrástli mestu takmer o 750 percent
Mesačné zálohové platby za plyn vzrástli mestu Tornaľa v okrese Revúca v porovnaní s minulým rokom takmer o 750 percent. V prípade elektriny je nárast na úrovni približne 250 percent.
viac
04.01.2024
Dotácie z rozpočtu mesta Prievidza cez e-grant
Prievidzská samospráva spustila elektronický systém podávania dotácií. Celý proces tak prebieha elektronicky, je prehľadný, jednoduchý a ľahko vyhodnotiteľný. Celkovo budú odborní hodnotitelia jednotlivých grantových programov prerozdeľovať viac ako 91 000 eur.
viac
11.01.2024
Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle
Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %