Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
12.06.2024 04:30

Pri tvorbe nového PHRSR zohľadní samospráva aj názory obyvateľov


Ilustračná snímka (TASR)


Obyvatelia Banskej Štiavnice môžu prostredníctvom dotazníkov vyjadriť svoj názor, v ktorých oblastiach by sa malo mesto rozvíjať, a, naopak, aké sú jeho silné stránky. Názory obyvateľov zohľadní banskoštiavnická samospráva pri tvorbe nového strategického dokumentu. Informovala o tom radnica.


Mesto totiž pripravuje nový Plán hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja (PHRSR) mesta Banská Štiavnica na roky 2025 - 2035. "Aby bolo možné optimálne nastaviť aktivity potrebné na rozvoj mesta v nasledujúcom období, je potrebné poznať potreby a názory obyvateľov na to, čo je potrebné v meste zlepšiť, rozvíjať, do čoho investovať, čo nové priniesť, respektíve naopak, s čím ste spokojní a do čoho už investovať netreba," uviedla radnica.         

Dotazník nájdu obyvatelia na oficiálnej internetovej stránke mesta. Svoje názory prostredníctvom dotazníka môžu obyvatelia samospráve posielať do 15. júla.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
BBSK pripravuje projekt novej cyklotrasy na trase Štiavnickej Anče
Už o niekoľko rokov by mohla Hronskú Breznicu s Banskou Štiavnicou prepojiť nová cyklotrasa, vedúca po bývalom pôvodnom telese niekdajšej úzkorozchodnej železničnej trate Štiavnická Anča. Projekt pripravuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).
viac
07.07.2021
Banská Štiavnica získala na projekt smart city 928 000 eur
Banská Štiavnica získala z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR 928.000 eur na svoj projekt využitia moderných technológií v meste - smart city. Uviedla to primátorka Nadežda Babiaková.
viac
09.04.2022
B. Štiavnica: Vznikol projekt pre podporu pešej turistiky po meste
V Banskej Štiavnici vznikol projekt pre podporu pešej turistiky po meste. TASR o tom v piatok informovala Karolína Šramová, ktorá zastupuje komunikáciu projektu s médiami. Pripomenula, že budovanie pešej trasy s názvom Do skanzenu pešo spúšťa Slovenské banské múzeum.
viac
24.08.2023
Dobrovoľníci zachraňujú unikátny vodohospodársky systém tajchov
Takmer 80 dobrovoľníkov sa v týchto dňoch zapojilo do obnovy unikátneho historického vodohospodárskeho systému banskoštiavnických tajchov. Systém bol vybudovaný pred niekoľkými storočiami, no dodnes hrá významnú úlohu v adaptácii na zmenu klímy Banskej Štiavnice a jej okolia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %