Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
17.02.2024 01:00

Pri komunitnom centre je schránka na hygienické pomôcky


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Dunajská Streda


Dievčatám a ženám žijúcim v sociálnej chudobe má pomôcť výdajňa hygienických pomôcok, ktorú umiestnili pri vchode do komunitného centra (KC) na Kračanskej ceste v Dunajskej Strede. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.


Automatická schránka, ktorá je deviatou svojho druhu na Slovensku, ponúka bezplatne menštruačné vložky, ale aj informácie k nim. Ženy sa dočítajú, akým spôsobom sa používajú, aká je potrebná hygiena, v akých intervaloch je nutná výmena a tiež nájdu návod na likvidáciu. Mesto ponúka k informácii na webe aj krátky videoklip o fungovaní schránky.         

Na projekte spolupracovali nezisková organizácia venujúca sa vzťahovej a sexuálnej výchove InTYMYta, občianske združenie Prima a mesto Dunajská Streda. KC poskytuje komplexné komunitné a sociálne služby so zameraním hlavne na marginalizované skupiny obyvateľstva, s osobitným dôrazom na marginalizovanú rómsku komunitu v meste.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2019
Komunitné centrum na Orechovom dvore získalo nové vybavenie
Komunitné centrum, ktoré na Orechovom dvore v Nitre pracuje s marginalizovanými skupinami obyvateľov, získalo nové vybavenie. Modernizáciu umožnila dotácia z ministerstva vnútra.
viac
30.03.2020
Žiakom zo znevýhodneného prostredia pomáhajú komunitné centrá
Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Sabinov pre zatvorenie v súvislosti s výskytom nového koronavírusu vyučujú žiakov on-line formou. Žiakom zo sociálne znevýhodneného prostredia sú nápomocné komunitné centrá zo Sabinova a z obce Ražňany.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
20.01.2022
Časť kultúrneho domu prestavali na komunitné centrum
Projekt výstavby komunitného centra (KC) sa podaril zrealizovať vlani v obci Ladzany v okrese Krupina. KC vzniklo rekonštrukciou vnútorných priestorov v existujúcej budove kultúrneho domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %