Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.03.2020 08:45

Mesto vybuduje vďaka eurofondom nové komunitné centrum


Vizualizácia projektu nového komunitného centra. Snímka zdroj: (spisskabela.sk).


V podtatranskom mestečku Spišská Belá začnú čoskoro s výstavbou komunitného centra. Zámer schválili tamojší poslanci ešte v máji 2018.


„Samospráva preto pripravila a podala projekt spolu so žiadosťou o poskytnutie nenávratného finančného príspevku z fondov Európskej únie v rámci operačného programu Ľudské zdroje, ktorý bol vyhodnotený ako úspešný,“ uviedla Paula Grivalská z Mestského úradu v Spišskej Belej.

Zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku mesto podpísalo v januári 2019. Celkové oprávnené náklady boli schválené vo výške takmer 350 000 eur, pričom povinné spolufinancovanie mesta predstavuje necelých 17 500 eur. Samospráva prostredníctvom zhotoviteľa, ktorým je spoločnosť EKO SVIP Sabinov, v najbližších dňoch začne s výstavbou objektu.

„Stavenisko v areáli pri bývalej kolkárni na Tatranskej ulici bolo zhotoviteľovi, ktorý vzišiel z verejného obstarávania, odovzdané už v októbri 2019, avšak pre nepriaznivé poveternostné podmienky sa vtedy stavebné práce nezačali,“ dodala Grivalská.

Dvojpodlažný objekt so zázemím na potreby rôznych komunít mesta a ich aktivity bude slúžiť napríklad klubu seniorov, rôznym spolkom a neformálnym skupinám. Budú to priestory na výchovné, vzdelávacie a aktivačné činnosti, no tiež priestory na sociálnu inklúziu, sociálne poradenstvo a na terénnu sociálnu prácu. „Do budúcna v záhrade pri komunitnom centre plánujeme zriadiť rondo so stromami, lavičkami a vzniknúť tam má aj oddychová lúka,“ doplnila Grivalská.

Predpokladané ukončenie prác je v decembri tohto roka. Dovtedy žiada mesto obyvateľov o rešpektovanie obmedzení v súvislosti s prechodom cez areál pri bývalej kolkárni. Stavenisko totiž bude počas celej doby výstavby v súlade s platnou legislatívou zabezpečené dočasným oplotením proti vstupu cudzích osôb.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Komárno buduje v časti Veľký Harčáš nové komunitné centrum
Mesto Komárno buduje nové komunitné centrum v mestskej časti Veľký Harčáš. Výstavba sa začala v máji, ukončená by mala byť do konca tohto roka.
viac
11.01.2017
MV SR zverejnilo dátum uzavretia 4. hodnotiaceho kola výziev na materské školy
Výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl boli vyhlásené v januári 2016 v rámci Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), ktorého časť spravuje Ministerstvo vnútra SR. Štvrté hodnotiace kolo bude mať uzávierku 14. júla 2017.
viac
20.09.2018
Radnica pripravuje výstavbu Denného centra v Strážkach
Mesto Spišská Belá pripravuje výstavbu Denného centra v Strážkach ako súčasť novopripravovaného Centra sociálnych služieb v Spišskej Belej-Strážkach. Slúžiť má ako jeho elokované pracovisko. Informoval o tom primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.
viac
31.03.2020
Nevyužívaný objekt obec prestavia na komunitné centrum
V Senohrade v okrese Krupina prestavajú staršiu obecnú budovu na komunitné centrum. Projekt sa má realizovať vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. Výška poskytnutého príspevku je 237 123 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %