Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.01.2020 10:10

Pri Domici pribudli možnosti ubytovania, stúpa i návštevnosť regiónu


Rekreačné stredisko Domica sa nachádza v katastri obce Kečovo v NP Slovenský kras. Snímka zdroj: slovensky-kras.eu


Nové možnosti ubytovania, ktoré vznikli koncom vlaňajška v novom penzióne v obci Dlhá Ves v Rožňavskom okrese, rozšírili tamojšiu ponuku služieb pre turistov. TASR o tom informoval starosta Tomáš Novák, podľa ktorého sa vytvorením nového zariadenia zvýšili ubytovacie kapacity v dedine.


„Ide väčšinou o ubytovanie v súkromí, ktoré poskytujú obyvatelia zhruba v piatich domoch. Koncom minulého roka pribudol tento nový ubytovací objekt, ktorý oficiálne otvorili v novembri. Dá sa povedať, že okolo 50 ľudí naraz sa u nás v obci vie ubytovať a navyše naozaj lacno, okolo 10 až 12 eur,“ priblížil Novák.       

Dodal, že v poslednom období stúpa aj počet turistov, ktorí zavítajú do tejto časti Gemera. „Je to badať hlavne v lete, počas sezóny. V zime je to slabé,“ podotkol starosta, podľa ktorého by situáciu v zimnom období mohol zlepšiť pripravovaný projekt speleoterapie v neďalekej jaskyni Domica. Ten prezentovala Správa slovenských jaskýň koncom októbra 2019 a po skúšobnej prevádzke chce v druhej polovici aktuálneho roka požiadať príslušné orgány o povolenie ostrej prevádzky.       

Podľa starostu má celý región turistický potenciál, ktorý však zatiaľ nebol dostatočne naplnený. „Máme veľmi krásnu krajinu, len potrebuje viacej reklamy a služieb,“ povedal Novák.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Národný park Poloniny navštevuje stále viac turistov
Národný park (NP) Poloniny na východe Slovenska navštevuje stále viac turistov. V území však pre nich chýbajú služby. Uviedol to riaditeľ Správy NP Poloniny Mário Perinaj.
viac
22.07.2019
Karlova Ves chce zlepšiť sociálne služby, zapojiť chce aj verejnosť
Bratislavská Karlova Ves plánuje zlepšiť sociálne služby poskytované svojim obyvateľom. Tie by mali byť zakotvené v komunitnom pláne sociálnych služieb. Pokladom na vytvorenie jeho manuálu má byť analýza reálnych potrieb a možností prijímateľov i poskytovateľov týchto služieb.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
13.08.2021
Župa spúšťa výstavbu domova na polceste pre ľudí v núdzi
Žilinský samosprávny kraj v týchto dňoch podpísal zmluvu o realizácii projektu s názvom HORIZONT – domov na polceste. Cieľom nového zariadenia je vytvoriť vhodné podmienky na sociálne začlenenie ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej životnej situácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %