Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
26.12.2018 05:50

Prehliadky Mestského hradu oživí rozprávka Anjel pána


Snímka (tasr)


Sviatočné obdobie spestrí na Mestskom hrade v Kremnici špeciálne podujatie s názvom Rozprávkové Vianoce. Prehliadky Mestského hradu oživí v piatok 28. decembra obľúbená vianočná rozprávka Anjel pána.


Miriam Kostrianová z Múzea mincí a medailí v Kremnici informovala, že dej príbehu prenesie návštevníkov do rozprávky, kde sa stretnú s postavou nebeského anjela, ktorý v nebi vystrája neplechu s čertom.      

"Ten ho nahovára na zlé a on sa nechá ovplyvniť natoľko, že ignoruje svoje nebeské povinnosti. Ako trest za svoje zlyhanie je poslaný z neba na zem, aby za jeden jediný deň, konkrétne do Štedrého večera, napravil jedného hriešnika," priblížila Kostrianová.       

V priebehu jedného dna sa stretne s viacerými obyvateľmi hradu a ocitne sa v niekoľkých zápletkách, v ktorých sa snaží anjel nie veľmi úspešne kľučkovať. "Napokon celý príbeh dopadne tak, že anjel oľutuje svoje zlé skutky, napraví všetko zlé, čo spôsobil a je prijatý naspäť do neba," dodala Kostrianová.       

Vstupy na hrané prehliadky budú o 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hodine. Dĺžka jedného predstavenia je 50 minút.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.08.2017
Mestský hrad v Kremnici ovládnu strašidlá a hrôzy minulosti
Mestský hrad v Kremnici ovládnu strašidlá. Hrôzy minulosti, ktoré zostávajú zatratené v zabudnutí dejín, ožijú na podujatí z cyklu Letné noci múz návštevníkom pripomenú desivé scény plné príbehov, legiend i reálnych udalostí z histórie Kremnice a okolia. Podujatie sa bude konať v piatok 25. augusta.
viac
26.06.2019
Krajská dominanta láka návštevníkov na leto plné zážitkov
Prázdninové mesiace júl a august využite na návštevu Trenčianskeho hradu v správe Trenčianskeho múzea v zriaďovateľskej pôsobnosti župy!
viac
16.10.2019
Obnovu hradov pri Hrone pomôžu podporiť platené prehliadky
Na vybraných lokalitách Pohronskej hradnej cesty sa počas jesene uskutočnia komentované prehliadky, prostredníctvom ktorých návštevníci podporia obnovu hradov.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %