Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.05.2023 04:15

Predajcovia na Staromestských slávnostiach opäť použijú vratné poháre


Snímka zdroj: (tasr).


Staromestské slávnosti v Žiline ponúknu od 25. do 27. mája na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku hudobný program, sprievodné podujatia aj remeselné trhy. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej budú predajcovia aj tento rok používať vratné poháre.


Primátor Žiliny Peter Fiabáne pripomenul, že sa uskutoční už 27. ročník Staromestských slávností. "Za ten čas si získali priazeň nielen Žilinčanov, ale aj mnohých návštevníkov mesta. Program ponúka aj tento rok kvalitných hudobných interpretov a veľkú dávku umenia," uviedol.

Program sa začne vo štvrtok (25. 5.) na Mariánskom námestí detským pásmom vystúpení žilinských základných škôl, mažoretiek či tanečných skupín. "O 15.20 h vyjde spred mestského divadla tradičný slávnostný sprievod s bubeníkmi, choduliarmi, divadelníkmi či žonglérmi. K sprievodu sa pred radnicou pripojí primátor mesta. Spoločne prejdú na Námestie Andreja Hlinku, kde sprievodu symbolicky odovzdá kľúče od mesta na nasledujúce tri dni," doplnila Holienčíková.

Sprievodným podujatím Staromestských slávností bude 24. mája slávnostná akadémia Zboru Žilincov, na ktorej odovzdajú ceny Genius Loci Solnensis za celoživotnú tvorivosť a zásluhy o rozvoj mesta Žilina. V rovnaký deň sa uskutoční aj vyhodnotenie súťaže Žilina – Moje mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Staromestské slávnosti v Žiline opäť ponúknu pestrý program
Mesto Žilina pozýva na XXII. ročník Staromestských slávností, ktoré sa budú konať 26. - 28. mája.
viac
26.05.2017
Staromestské slávnosti pokračujú aj dnes bohatým programom
Staromestské slávnosti pokračujú aj počas dnešného dňa. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program aj viaceré sprievodné podujatia. Najobľúbenejšia kultúrna akcia roka predstaví obyvateľom Žiliny rôzne hudobné štýly, ľudové remeslá i umelecké vystúpenia.
viac
25.05.2019
Už o päť dní začínajú na hlavných žilinských námestiach Staromestské slávnosti
Jubilejný 25. ročník tohto obľúbeného žilinského podujatia prinesie aj v tomto roku tri dni skvelej hudby, výbornej atmosféry a jedinečnej zábavy. Program je skutočne pestrý a veríme, že si každý z Vás vyberie to najlepšie.
viac
17.06.2022
Staromestské slávnosti otvoril sprievod centrom mesta
Sprievod centrom Žiliny otvoril vo štvrtok 26. ročník Staromestských slávností. Remeselné trhy a kultúrny program sa počas troch dní tradične sústredia na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %