Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.09.2020 03:25

Pozývame verejnosť na Mešterovu lúku


Snímka: M. Mráz


Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Záhorie srdečne pozýva širokú verejnosť v sobotu 19. septembra na exkurziu, cieľom ktorej bude lokalita Mešterova lúka nachádzajúca sa neďaleko Malaciek.


Mešterova lúka patrí pod správu CHKO Záhorie. Pomerne hojne sa tam vyskytujú niektoré vzácne druhy rastlín, ktoré na Slovensku nachádzame už iba zriedkavo, ako napríklad papraď hrebenatá, papradník močiarny či žlto kvitnúce bublinatky. Zo živočíchov je bohatý výskyt pijavice lekárskej, mloka obyčajného, skokanov (ostropyský, zelený, štíhly), slepúch lámavý či jašterica zelená. Vzácny je výskyt užovky hladkej. Žijú tam aj niektoré mimoriadne vzácne druhy vážok, napr. vážka jasnoškvrnná, ale najmä ligotavka žltoškvrnná, ktorá je na Slovensku známa iba z niekoľkých lokalít Záhorskej nížiny.

ODCHOD Z MALACIEK: Sobota 19. septembra, 11.05 h autobusom zo zastávky Sasinkova do Studienky.

V prípade vlastnej dopravy sa stretneme na autobusovej zastávke horáreň Červený kríž.

NÁVRAT DO MALACIEK: Autobus s odchodom 15:39 h z horárne Červený kríž, príchod do Malaciek 15:50.

Autor: (Správy z Malaciek - M. Mráz)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
13.08.2021
Zemplínske slávnosti, folklórny festival spevu a tanca
Zemplínske slávnosti sú už vyše šesťdesiat rokov neodmysliteľne späté s letom v Michalovciach. V roku 2019 sme ich 60. výročie oslávili veľkolepým trojdňovým programom netušiac, že na 61. ročník si budeme musieť počkať viac než jeden rok.
viac
10.06.2022
Na Záhorí sa uskutoční Vrátno Fest, otvorené búdy aj Záhorácky maratón
Bohatý program od festivalu, návštevy vinárskych búd, kultúry, detské prehliadky pamiatok či maratón je pripravený od piatka do nedele (10. - 12. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
20.08.2022
Záhorie cez víkend ponúka senobranie, festivaly, ale aj motoristické preteky
Záhorie ponúka cez víkend (20. - 21. 8.) rozmanitý program. Od senobrania v Senici cez tradičný Brezovský jarmok či festivaly vína a hudby v Skalici až po preteky motocyklov spojené s pivným festivalom v Holíči.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %