Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.11.2019 12:55

Považské múzeum v Žiline pozýva na svoj decembrový program


Príďte si vyrobiť svoje vlastné vianočné ozdoby.


Príďte si pozrieť stále expozície Budatínskeho hradu a jeho kaplnky ako aj Drotársky pavilón. Okrem toho sú pre návštevníkov pripravené zaujímavé a lákavé podujatia.


3. – 5. december - Vianočné tradície

Boli vianočné tradície rovnaké ako dnes? Čo sa zmenilo a čo dodržiavame i v súčasných rodinách? Prednáška plná zaujímavostí týkajúcich sa vianočného obdobia bude na začiatku decembra aj v Budatínskom hrade. Bonusom je výroba vlastných vianočných ozdôb v rámci tvorivých dielní. Teší sa na Vás etnologička Považského múzea v Žiline Mgr. Adriana Bárdyová. Objednávajte sa čím skôr na tel. č. 0907 108 659. Cena prednášky a tvorivej dielne je 2 € na jednu osobu. Podujatie je vhodné pre základné školy.

 10. december - Múzeum pre vás: Sviatočné dekorácie

Decembrové podujatie z cyklu Múzeum pre vás bude venované prichádzajúcim sviatkom. Príďte si vyrobiť svoje vlastné vianočné ozdoby a vytvorte si tak originálnu dekoráciu z rôznych materiálov na stromček či do domu. Stačí sa len vopred objednať na tel. č. 0907 108 659 a prísť 10. 12. o 17.00 do Budatínskeho hradu. Cena na jednu osobu je 2 €.

15. december - Vianoce v Budatíne

Nalaďme sa spoločne na prichádzajúce sviatky! Pred kaplnkou Budatínskeho hradu to bude v nedeľu 15. 12. 2019 od 13.00 rozvoniavať punčom, pečenými oblátkami či inými chutnými dobrotami. Návštevníci si môžu vlastnoručne vyrobiť originálne darčeky pre svojich najbližších a spríjemniť si tak nedeľné popoludnie. Tešiť sa môžu na živý betlehem a hraný príbeh Ježiša Krista, ktorý bude prebiehať každú polhodinu od 13.00 do 14.30. O 15.00 sa v kaplnke predstaví Musica Temporis a svojím vystúpením zvýrazní jedinečnú atmosféru adventného času. 

VÝSTAVY:

4. december – 3. február - V sieti

Autorská výstava Márie Porubčanskej v priestoroch Drotárskeho pavilónu. Umelecká drotárka a šperkárka v priereze dvadsaťročnej tvorby predstaví originálne diela inšpirované čipkou a inými textilnými technikami.

17. december – 28. júna - Stavovce severozápadného Slovenska

Považské múzeum v Žiline disponuje rôznorodou a rozsiahlou zoologickou zbierkou, ktorú by chcelo priblížiť návštevníkom formou atraktívnej výstavy vo Veľkej sále Budatínskeho hradu. Výstava s názvom Stavovce severozápadného Slovenska bude otvorená 17. 12. 2019. Moderná trojrozmerná inštalácia poskytne realistický pohľad na tvarovú a druhovú rozmanitosť vtákov a cicavcov. Okrem vizuálnych exponátov bude výstava doplnená o hlasové nahrávky vybraných živočíchov a videoukážku z výskumnej práce zoológa v teréne. Sprievodnými aktivitami budú lektorované prehliadky autora výstavy – zoológa Považského múzea v Žiline Ing. Jána Kicka PhD. a viaceré špecializované prednášky a workshopy pre základné a stredné školy.

Autor: Považské múzeum v Žiline


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.09.2016
Stretnutie drotárskych majstrov
Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje v dňoch 16. – 17. 9. 2016 v areáli Budatínskeho hradu jubilejný XXV. ročník celoslovenského workshopu s medzinárodnou účasťou.
viac
10.10.2019
Budatínsky rínok láka rozmanitosťou
Otváranie novej expozície, krst knihy, drotárska rozprávka, hudobný program, remeselný jarmok. V nedeľu 20. októbra to bude v areáli Budatínskeho hradu naozaj pestré. So sezónou sa rozlúčime na tradičnom Budatínskom rínku.
viac
17.07.2020
Považské múzeum pozýva na večernú prehliadku hradu Strečno
Fraňove pletky je názov večernej zážitkovej prehliadky, ktorá sa 8. augusta uskutoční na Hrade Strečno.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %